СЕВЕРИНА Којић је, по свему судећи, изгубила старатељство над сином Александром, којем је од прошле недеље званично старатељ отац, Милан Поповић. Одлука је донета због непоштовања суда, занемаривања обавеза према школи у коју иде њен син, али и одбијања сарадње са бизнисменом. Међутим изгледа да је у коначној пресуди велику улогу имао и њен супруг Игор.

Наводно је Којић направио један веома несмотрен поступак и тако “запечатирао” одлуку суда.

- Северина је била дужна да дође по дете у шкоклу. Уместо ње, по дете је тада дошао његов очух, игор Којић. Иако су Северина и Милан постигли договор око тога, ко уместо њих може да преузме дете из школе, певачица тај документ није потписала. Њен супруг је инсистирао да преузме Александра, иако га је дежурна учитељица обавестила, да то по актуелној, такозваној пик-ап листи, могу учинити само родитељи. Када му није успело да узме дете, иместо да затражи мирно решење, најбоље у интересу детета, Игор је изашао из школе и отишао до учионице, у којој се налазило дете. Тада му је кроз прозор рекао да не слуша учитељице и да побегне : "Не бој се никог, Алекс, узми јакну и бежи, слободно бежи одавде! Не могу ти ништа, бежи!". Управо након тог поступка се дете узнемирило, расплакало и покушало да побегне из школе. Полиција је интервенисала, а Поповић је путем мејла, дао сагласност, да Којић тада преузме дете. - наводно пише у пресуди коју преноси Србија данас.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Северини је срушен цео свет": Певачица у тешкој депресији, не излази из Кебине куће

Интересантно је да је Којићева, која је школи послала мејл да је спречена да дође по сина јер је повређена, након инцидента сама дошла у школу како би узела дететов ранац. Ишак, на крају га није узела, јер су просторије где се налазио ранац биле закључане.

- Након што су дошли кући видела је да је дете истраумирано. Мали је испричао шта су му све учитељице радиле и говориле, како су га потезале за руку и стомак, како се преплашио, јер је мислио да ће остати сам закључан у школи. Онда је изразио жељу да више не иде у ту школу. Дан после се дете жалило на болове у руци, па га је одвела на преглед, у болницу и приложила налаз. Милана је мејлом обавестила да је Александар истраумиран, и питала га је шта да раде, на шта је Милан одговорио да обоје лажу. Након тога, Д.Мајић је прегледао дете, и заказао термин психолошке обраде, али јој налаз није доставио јер му се јавио Поповић и претио му. - наводно пише у судском документу.

Такође, певачица је суду замерила што није усвојен ни један доказ против Поповића.

- Тужиља је навела да је Александар након повратка са летовања на Кипру, где је боравио са оцем, рекао да га је Милан тукао, и да га је након удараца болела глава, те да је то пријавила. Такође, Александар није одбијао да иде код оца, јер се у његовој кући налазе разне играчке, те да је у то време које борави код Поповића, дете растерећено, и посвећено само забави - стоји наводно у пресуди.

Суд није прихватио Северинину тврдњу да дете код оца нема навику учења и извршавања обавеза, будући да из школе тврде да је сарадња са оцем у потпуности остварена, да је он редовно одлазио на родитељске састанке и информисао се о свему.