СЛАВНИ рокер Род Стјуарт обелоданио је своју страст коју је деценијама држао у тајности - израду макета железнице. Британац је, у интервјуу за један специјализовани часопис о железницама, рекао да у последње 23 године "од нуле" гради измишљени амерички град и његов транспортни систем, чији су снимци објављени у новом броју листа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Цеца завршила у Клиничком центру Србије: Огласила се певачица и открила о чему је реч


- Када почнем нешто толико креативно, дајем својих 110 одсто - рекао је Стјуарт.

Певач је почео свој амбициозни пројекат у тајности непосредно после изградње куће у Лос Анђелесу почетком деведесетих. Небодери, складишта, брда и пруге, станице и тунели - све то је направио на свом тавану, у соби коју је резервисао за макету правог градског пејзажа.

- Не волим да позадина буде празна, она уништава илузију - поетичан је Стјуарт, који додаје да је до сада завршио изградњу више зграда и улица него пруга.Ова његова страст сеже у детињство, у доба породичних одмора на јужној обали Енглеске, у приморском летовалишту Богнор Риџис. Род се сећа да је видео "невероватни модел у излогу" специјализоване продавнице.

Заљубљеници у моделе железнице били су и Волт Дизни и Френк Синатра, а исту страст са Стјуартом деле његове колеге Нил Јанг, и Роџер Далтри.