Била је Богиња зла, Хитлер је пред њом клечао, Павелић јој се дивио, а владала је Тулама: Ко је Марија Оршић из Сенки? (ВИДЕО)

Novosti online

12. 11. 2019. у 16:40

Била је Богиња зла, Хитлер је пред њом клечао, Павелић јој се дивио, а владала је Тулама: Ко је Марија Оршић из Сенки? (ВИДЕО)

Print screen

Марија Оршић заиста је постојала и била је веома моћна, а о њој се зна врло мало, барем што се чињеница тиче, а нагађа много
Цела Србија синоћ је била прикована уз екране и пратила нову сезону серије "Сенке над Балканом" у режији Драгана Бјелогрлића. Ипак једна жена је свима запала за око, а то је Марија Оршић, коју глуми Леона Парамински!

Ко је заиста мистериозна лепотица Марија? Да ли је она заиста постојала или је то још један у плејади ликова које су сценаристи серије измислили?

Марија Оршић заиста је постојала и била је веома моћна, а о њој се зна врло мало, барем што се чињеница тиче, а нагађа много.

Зову је "богињом зла" они који су, упркос свим доказима и чињеницама који говоре супротно, убеђени да је Хитлер био окултиста, а све базирају на готово сулудим тврдњама које су наводно долазиле управо од ње саме.
Према неким тврдњама управо је она била инспирација Анти Павелићу за роман "Липа Плавка". Њен отац Томислав био је угледни загребачки архитекта имао је биро на Тргу бана Јелачића пре него што се иселио у Беч, а њена мајка била је Аустријанка Сабина носила је наводно дугу косу до пода везану у реп.

Била је оштар заговорник уједињења Немачке и Аустрије 1919. године и дефинитивно је била високи члан друштва Туле.

Друга сезона серије "Сенке над Балканом" приковала Србију за екране: Много нових ликова, Бјелин син на висини задатка, све више мистерија у Београду

Наводно је основала и "Свенемачко друштво за метафизику", колоквијално се називало Друштво Врил, и окупљало је неколико девојака које су комуницирале са духовима или ванземаљцима, како су барем оне веровале или тврдиле. Све су имале дуге косе везане у репове, што је било с модне тачке помало чудно у то време у којем су великим градовима доминирале модерне, либералне жене које су се често шишале кратко или краће.

1924. са Рудолфом фон Зеботендорфом посетила је Рудолфа Хеса, па им се преко ње обратио мртви Дитрих Екарт, оснивач Немачке радничке партије која се трансформисала под Хитлером у Националсоцијалистичку немачку радничку партију.


11. тог месеца 1945. године она пише циркуларно писмо упућено свим члановима Свенемачког друштва за метафизику у коме се каже: "Niemand bleibt hier", односно: "Нико не остаје овде". И то је све што се од ње зна.

После тога, Марија Оршић нетрагом нестаје са лица земље. Неки кажу да су је Американци узели под своје да би искористили њене натприродне моћи, да се тамо удала и добила ћерку Јоланту, удату Рафу. Други кажу да је отишла у подземно краљевство Агарту, што им је вероватније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (23)

Alfonso

12.11.2019. 17:31

zašto se ova serija ne emituje na nacionalnom programu??? ja nemam novu+ ili kako se vec zove!

Sima

12.11.2019. 18:41

@Alfonso - Bilo bi bolje da se zapitate šta RTS čini sa NAŠIM novcem, nego što se bavite ovom dvojicom koje pominjete.

Sreten

12.11.2019. 18:43

@JA... - Sam Tesla je govorio da je sa njom u "specificnom" kontaktu. Niko ne pise o toj strani tesline licnosti , vec se njihova veza , kad je to nemoguce izbeci , prikazuje kao ljubavna. Ustvari , radi se o vezi dvoje u satanizam ogrezlih ljudi. Od samog pocetka , nacisti su uhvaceni u zamku satanizma i SVE STO SU RADILI ima veze sa sataniizmom. Sam Hitler nije imao toliku moc nad dogadjajima , koliko mu se pripisuje. Konce su vukli drugi. Ali , i na istoku se koriostilo isto oruzje. I o tome se cuti.

Анти Антифа

12.11.2019. 18:26

@Alfonso Зато што је МТС ( који је под надзором режима) покупавао већуну мањих националних и локалних кабловских оператера и у својој понуди нема станице које износе другачије мишљење од РТС,Пинка,Хепија,Студија Бе,Прве и сл. Са друге стране,Бјелогрлић као интелектуалац и слободномислећи човек је по правилу у немилости режима попут овог у Србији

Примедбица

12.11.2019. 19:15

@Анти Антифа - Драги "Анти или Анте" : Иначе је боље да све покупује СББ под надзором Н1 тј ЦНН-ЦИА да би се износило "слободно мишљење"? Дакле национална мрежа је "под надзором режима" а слободна је она под надзором туђина доказаног нашег "пријатеља" ? Ма важи!! Нешто ти није у реду у размишљању синовац!!

Neko

12.11.2019. 20:13

@Анти Антифа - A da li je možda Bjelogrlić dobio bolje uslove(više novca...)od televizije na kojoj se sad emituje i sad ta televizija ne dozvoljava da druge televizije preuzimaju seriju dok ne povrati uloženo(što je normalno)?Šta mislite o tome?Prosto je neverovatno koliko ste ostrašćeni i koliko su takvi komentari kontraproduktivni.Nemate ništa pametnije da kažete nego da u ovoj NAŠOJ državi ništa ne valja.Da li ste samo Vi i Vama slični slobodnomisleći ljudi.Inače je serija odlična(bar prva sezona).

Pa

13.11.2019. 11:53

@Анти Антифа - U ovoj Srbiji ništa ne valja. To je valjda svima jasno. Osim tebi i tvojima na vlasti.

Sinisa

13.11.2019. 00:20

@Igor - Tacno.Njen suprug,Ante je bio ucenjen od nase sluzbe bezbednosti i davao je podatke o planiranju atentata u Marseju.Tako se pouzdano zna da su i ustase bile umesane.

Conte

12.11.2019. 21:37

Ideja za SNB je bila odlicna ali je upropascena na scenaristickom planu preteranom imaginacijom kao i preteranom upotrebom Bjelinih strategija za privlacenje "prostog sveta" (stalno apostrofiranje razvrata i droge). Sto se tice Marije Orsic, ona je bila snazan ekstrasens i o njoj se zaista malo zna, tako da je neumesno praviti nekakvu spektakularnu pricu na racun necije bujne maste i to prodavati za stvarnost. Moglo je to da ispane mnogo-mnogo bolje. steta.

BOGDAN

13.11.2019. 07:09

SIGURAN SAM DA JE I ONA U TA DOBA BILA NEKA VRSTA STARLETA KAO I OVE DANASNE STO SE OBICNO DRUZE SA POLITICARE I MOCNIKE.