СПОЈ ХИТОВА И ПЕСАМА ЗА ДУШУ: Дејан Цукић представио албум Улица без бројева (ВИДЕО)

М. Ћунковић

10. 10. 2019. у 08:52

СПОЈ ХИТОВА И ПЕСАМА ЗА ДУШУ: Дејан Цукић представио албум Улица без бројева (ВИДЕО)

Фото В. Данилов

Дејан Цукић и "Спори ритам", уз подршку многобројних колега и пријатеља, представили албум "Улица без бројева"

ВЕЛИКИ број музичара и пријатеља окупио се у среду у "РТС клубу" у Београду да подржи Дејана Цукића, који је са бендом "Спори ритам" промовисао нови албум "Улица без бројева", у издању ПГП РТС. "Српски Џегер" прекинуо је дугу дискографску паузу издањем са 10 песама. Још пре неколико месеци представљен је уводни сингл "Памет у главу", а недавно и насловна нумера.

После уводне речи директора ПГП РТС Владимира Граића, Цукић је истакао да му је драго што његов бенд први промовише албум у новоотвореном простору.

- Најважније је да је ово бендовски албум, рад групе људи који свирају заједно више од 30 година - наставио је рокер. - Човек који је покренуо целу ствар тако што ми је рекао: "Не вреди да снимамо једну по једну песму, ми смо људи из старог времена, хајде да радимо албум", човек који је урадио највећи део музике на овом издању је клавијатуриста бенда Драган Митрић.

Два текста је написао, и гитару у тим нумерама одсвирао Никола Чутурило Чутура.


ПРОЧИТАЈТЕ И:Fanovi biraju, "Ateisti" sviraju

- Идеја ми је била да Драгана и Николу поново спојим као ауторски тандем, јер је на неке Митрићеве мелодије у прошлости Чутура написао текстове за наше најуспешније песме - "Летње кише", "Небо једино зна", "Твоје очи" - подсетио је Дејан. - Када смо у његовом тексту видели "улица без бројева", Драган је рекао "Ово је наслов албума".

Цукић је најавио концертно промовисање нових песама широм земље у наредном периоду, а Београд је планиран за пролеће. Упитан на који га претходни албум ово издање асоцира, за "Новости" је рекао:

- "Играмо на улици". И то смо радили бендовски, уз живу свирку у студију. Подсећа ме, наравно, и на наше прве албуме, али је зрелији и квалитетнији од њих. Неке песме буду хитови, али су мени драже оне на које људи нису толико обратили пажњу. И на овом албуму има ствари које могу да буду баш хитови, али и оних за нашу душу.

Александар Гајовић и Владимир Граић

ЦАНЕ, МИША, ЖИКА, ЛОКИ...

ПРИЈАТЕЉСКОЈ атмосфери на јучерашњем дружењу допринели су, између осталих, државни секретар за информисање Александар Гајовић, Миша Алексић, Цане Партибрејкерс, Жика Јелић, Саша Локнер, Југослав Влаховић, Тања Петернек, Никола Чутурило Чутура, Зоран Дашић Даша, Влада Јанковић Џет, Срђан Марјановић, Раде Радивојевић, Аца Селтик, Бранко Росић, "Неверне бебе" и многи други.


СУТРА У РАКОВИЦИ

ПРВИ наступ по објављивању новог албума Дејан Цукић и "Спори ритам" имаће сутра од 20 часова у Раковици. Бина ће бити постављена на платоу, у центру београдске општине.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације