ДУГО ОЧЕКИВАНА серија "Црвени месец", сценаристе и редитеља Романа Мајетића, почиње да се емитује вечерас, а пратићемо је радним данима од 21.00 на Пинку. Овим високобуџетним остварењем о једној епохи, Пинк уједно обележава и 25 година успешног пословања.

У првој од 120 епизода најамбициознијег пројекта "ружичасте" телевизије, враћамо се у период уочи Првог светског рата, од 1913. године када је Србија победом у балканским ратовима повратила део теориторије, све до 1915. када је аустроугарска војска окупирала Београд. То је време политичких превирања у Србији, сплетки, превара и издаја, којим доминирају утицаји војних кланова, државне управе, војске, али и монархије.

Мајетић је у такав историјски контекст сместио радњу теленовеле у којој ћемо, кроз 120 епизода, пратити љубавну причу главних јунака, младог српског официра Николе Стратимировића (Милош Ђуровић) и лепе ћерке аустријског дипломате Софије Бауман (Ивана Дудић).

Прочитајте још - Старт „Црвеног месеца“: Љубав у предвечерје рата

Прича почиње када Никола, који се недавно вратио са ратишта, постаје ађутант престолонаследника Александра (Михајло Јовановић). Николину већ заказану свадбу са вереницом Теодором Ружичић (Мина Милићевић), жељно ишчекују обе породице. Док после разговора са својом баком (Олга Одановић), Софија схвата да се заљубила, Милош још никоме није открио да га је погодила Аморова стрела, када је на краљевском балу угледао госпођицу Бауман.

Улоге у љубавно-историјској серији тумаче и Александар Срећковић Кубура, Татјана Венчеловски, Драган Маријановић, Нина Граховац, Михајло Јовановић, Миљан Прљета, Мина Милићевић, Славиша Чуровић, Срђан Карановић и многи други.


ФИЛМСКИ ГРАД

СНИМАЊЕ серије "Црвени месец" почело је пре неколико месеци, по идеји продуцента Жељка Митровића, у филмском граду "ружичасте" телевизије у Шимановцима, једном од највећих комплекса те врсте у Европи. Изграђено је око 7.000 квадратних метара екстеријера, укључујући комплетну реконструкцију палате "Москва", Старог двора, авеније и три градске улице, са фасадама, објектима и историјским детаљима. Опремљено је око 1.500 метара квадратних ентеријера и сашивено око 1.000 костима по мери глумаца. Снимање ће трајати до краја године.