СМАТРАЛИ СУ ГА СРПСКОМ РЕП МАШИНОМ: Далибору Андонову супруга Даница била највећа подршка

В.Н.

понедељак, 09. 09. 2019. у 21:45

СМАТРАЛИ СУ ГА СРПСКОМ РЕП МАШИНОМ: Далибору Андонову супруга Даница била највећа подршка

ЉУБАВ Са супругом Даницом Фото: Н.Фифић

На друштвеним мрежама често је објављивао фотографије са Аде Бојане, са кајтом

ТРАГИЧНА вест да је погинуо репер, композитор и ди-џеј Далибор Андонов Гру (46) изазвала је шок и неверицу не само у Србији, већ и на Балкану и земљама источне и северне Европе, где је био веома популаран и један од најомиљенијих музичара. Гру је био један од најпознатијих репера старе школе ("Си-Ја", "Ху ис д бест", "Монтенигерси", "Ритам атак"...), а прославио се почетком 1996, када је његов други студијски албум "Гру 2", са четири милиона продатих примерака, постао најпродаванији комерцијални албум у Србији. Сматрали су га српском реп машином. Као соло уметник продуцирао је својих пет албума, од којих су четири постала "златна" или "платинаста", што је деведесетих у Србији био невероватан тираж. Међу његове највеће хитове спадају "Бићу ту", "Петак", "Срце", "Доста ми је свега"... Сарађивао је са Едом Мајком, Ајс Нигрутином (дует "И даље ме желе"), Ђансом ("Кило коке"), Стефаном Ђурићем Растом, Тијаном Дапчевић, Владом Георгиевим, Марчелом, "Дел арно бендом"...

ПРОЧИТАЈТЕ И:НЕ ВЕРУЈЕМО ДА СИ И ТИ ОТИШАО; Ђорђе Рамирез: Гру је био моја инспирација; Владо георгијев: Нема речи којима бих могао описати тугу...


Свирао је бубањ, гитару, бас и клавијатуре. Компоновао је за телевизију и филм ("Дорћол-Менхетн"), глумио у филму "Земља истине, љубави и слободе", наступао у шоу програму "Операција тријумф", такмичио се у ријалитију "Велики Брат", продуцирао инструментале за шоу-програм "Твоје лице звучи познато"... Пре две године купио је тропски бар на острву Боракеј, у Филипинском архипелагу.

Гру је неко време тренирао ватерполо, волео је да скија и да игра кошарку. На друштвеним мрежама често је објављивао фотографије са Аде Бојане, са кајтом. У јануару ове године учествовао је, заједно са Драганом Мићаловић, Христином Поповић, Саром Јовановић, Урошем Ћертићем, у Петроловој трци и заузео друго место (од десет), завршивши трку за 54 секунде.

ПРОЧИТАЈТЕ И: ОВАКО ЈЕ ГОВОРИО ГРУ: Музичка сцена нам је прилично јадна


Пре тачно две деценије започео је везу са манекенком Даницом Првуловић. Венчали су се 2006. и добили синове Рељу и Вука. Даница је Груу била највећа подршка. Одрекла се своје каријере, како би била уз супруга и синове.

- Настављам да говорим себи, човече, живим добар живот - пише на Груовом твитер- налогу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације