Српска манекенка Симона Андрејић (25), која већ годинама живи и ради у Америци, тешко је повређена у несрећи на мини жичари на имању вијетнамског милијардера Чина Чуа (53), због чега се сада налази у инвалидским колицима, преноси амерички дневник Неw Yорк Пост.

Лист пише да је српска манекенка приликом вожње на жичари, на Чуовом луксузном приватном имању у Вестчестеру, надомак Њујорка, великом брзином ударила у дрво.

Симону је силина ударца закуцала за дрвену платформу, 50 метара изнад земље, где је беспомоћно висила скоро два сата, све док је хитне службе нису спасиле, наводи лист на свом порталу ПагеСиx, преноси "Блиц".

Амерички спасиоци су утврдили да је Симона Андрејић поломила карлицу на неколико места и да јој је хитно потребно ушивање руке, па је пребачена у болницу.

Чин Чу је вијетнамски бизнисмен, бивши директор америчке мултинационалне компаније "Блацкстоне" који сада води инвестициону компанију Ц Ц капитал.

Све је почело кад је Чу 17. јула ове године на своје имање у Вестчестеру позвао своје пријатеље и групу фото-модела како би се дружили и забављали. До тешке несреће у којој је повређена Симона Андрејић дошло је под засад непознатим околностима приликом брзе вожње на мини жичари.

Чу је, како пише амерички лист, после несрећи обећао Симони да ће се "побринути за све", па је сместио у хотел са пет звездица и дао јој луксузни "ролс ројс" за редовне вожње на бројне лекарске прегледе.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Јадранка воли брзу вожњу


Односи су захладнели када је милијардер Чу понудио Симони Андрејић нагодбу уз одштету од неколико хиљада долара месечно током ове године. Када је Симона одбила, јер трошкови лечења овако тешких повреда у Америци далеко превазилазе ту суму, Чу јој је наводно запретио да ће јој ускратити и негу и хотел. Одмах након тога Симона се иселила из хотела.

Српска манекенка, која је још у инвалидским колицима, ангажовала је адвокате и спрема мултимилионску тужбу, тврди Неw Yорк Пост.

Симона Андрејић је освојила модни свет ушавши међу топ пет модела на престижном Елит модел лук 2009. године. Постала је заштитно лице нове колекције планетарно познатих сестара Олсен. Радила је бројне ревије за брендове Гучи, Калвин Клајн и Долче и Габана.