НОВА СЕЗОНА УРГЕНТНОГ ЦЕНТРА: И љубавне афере у ординацији

М. БОБИНАЦ

04. 08. 2019. у 22:41

НОВА СЕЗОНА УРГЕНТНОГ ЦЕНТРА: И љубавне афере у ординацији
Како би што верније дочарала свој лик, Марија Вицковић је посматрала рад лекара

ТРЕЋА сезона медицинске драме "Ургентни центар", рађене по америчкој серији E.R. (1994-2009) која је доживела чак 15 циклуса, на јесен стиже на мали екран. Нових 70 епизода тренутно се снима у студију у Београду, који верно "глуми" праву болницу. У овом амбијенту доминира велики пулт за пријем пацијената, као и неколико ординација у којима ће вешти и посвећени лекари спасавати животе. Снимаће се све до краја марта идуће године, а упоредо са снимањима, на Првој телевизији гледаћемо нове епизоде. Екипа серије дочараће нам како се свакодневно носи са најразличитијим проблемима који их чекају чим обуку бели мантил.

- Наш циљ је да покажемо како би ствари у болницама требало да функционишу и како изгледа правилан однос лекара и пацијената - прича Катарина Живановић, која са Миланом Тодоровићем и Костом Ђорђевићем потписује режију. - Схватили смо да постоје много заступљеније болести у Србији од ХИВ-а, који смо третирали у претходној сезони. Зато ћемо у овој да се бавимо, између осталог, наркоманијом и алкохолизмом.

И сценографија ће бити промењена, показаће стварни изглед болница у нашој земљи.

Уиграној глумачкој постави придружиће се неколико нових колега - Слобода Мићаловић, Драган Мићановић, Марија Вицковић, Златко Ракоњац и Никола Вујовић. Од првог дана члан дружине је Зинаида Дедакин, којој је улога сестре Љиље легла као "кец на десетку".

- Моја јунакиња је најстарија у болници, али наставља да "рмба" пуном паром. Љиља остаје у свом ресору, а у овим годинама могла би да буде још само начелник - каже насмејана Зинаида.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Маратон у белим мантилима

Будући да се понеки гаф увек провуче, у таквим ситуацијама прву помоћ пружа докторка Ивана Стефановић. Она глумце учи вештинама и од њих прави успешне болничаре. Дедакинова нам каже да је на основу коментара схватила да гледаоци поштују ову серију и да воле њену озбиљност и истинитост.

- Реч је о доброј причи, али за мој укус требало би да буде више опуштенијих делова, јер су они везивна ткива. Свака част костима, али мора да буде и меса. Добро је што продукција дозвољава глумцима да га додају када зафали - прича Зинаида.

Марија Вицковић / Фото Војислав Данилов


У предстојећем циклусу упознаћемо и прву жену хирурга, Симониду Коњовић, која се после специјализације у иностранству враћа у Београд и запошљава у Ургентном центру. Њу тумачи харизматична Марија Вицковић.

- И у "Ургентном центру" ћу да заводим и улазим у љубавне везе. Највише заједничких сцена имаћу са Иваном Јевтовићем (др Рефик Петровић), Драганом Мићановићем и Николом Вујовићем, новим начелником клинике - открива нам глумица.

Како би што верније дочарала свој лик одлазила је, каже, у болнице и посматрала лекаре, али је "крала" форе и од америчких колега из "Увода у анатомију".

Овде је први пут добила прилику да сарађује са другарицом са класе, Слободом Мићаловић, која долази на место главне сестре.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НЕПРИЈАТНОСТ НА СНИМАЊУ "УРГЕНТНОГ ЦЕНТРА": Дубравка Мијатовић отерала новинаре

- Марта завршава већину послова, на њу се доктори ослањају са великим поверењем и верују да може да преузме на себе битне задатке описује Слобода своју јунакињу.

Слобода Мићаловић


- Храбра је, посвећена послу, пријатељима и колегама. Буран преокрет у њеном животу показаће гледаоцима колико је спремна да се жртвује због своје одлуке.

Наша екипа имала је прилику да на кратко осети делић атмосфере са снимања једне од епизода. Док су се глумци Дубравка Мијатовић, Милан Колак, Златко Ракоњац, Марија Вицковић и Слобода Мићаловић припремали за нови радни дан на клиници, испратила нас је сцена у којој хитна помоћ на носилима довози жену, коју је супруг ранио ватреним оружјем у пределу рамена.

СТРУЧНИ ТЕРМИНИ ЗАДАЈУ МУКЕ

БОЛНИЧКО окружење, ношење униформе, обука из пружања прве помоћи, давање инфузије, реанимација повређеног човека на операционом столу - ништа од овога нашим глумцима не пада толико тешко као учење стручних медицинских израза. Слобода Мићаловић нам каже да није лако запамтити називе лекова, као и да је "изломила" језик док није правилно изговорила дефибрилатор.

Марија Вицковић је током снимања сцене морала у даху да изговори: како стојимо са централном веном, потребан ми је нови рингер, какав је хематокрит, донесите "лидокаин" 100 милиграма.

- Урадила сам прву операцију, која је прошла успешно - пацијент је преживео - каже кроз осмех глумица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)