ЉУБАВНА ПРИЧА ДАНКЕ НОВОВИЋ И ТОМЕ ЗДРАВКОВИЋА: Он јој је посветио хит песму, а она се наљутила на њега

Novosti online

14. 07. 2019. у 17:14

ЉУБАВНА ПРИЧА ДАНКЕ НОВОВИЋ И ТОМЕ ЗДРАВКОВИЋА: Он јој је посветио хит песму, а она се наљутила на њега

Фото архива/РТС

Легендарна водитељка Телевизије Београд Данка Нововић преминула је у болници на Бежанијској коси у 76. години.
Легендарна водитељка Телевизије Београд Данка Нововић преминула је у болници на Бежанијској коси у 76. години.

Позната водитељка Данка Нововић рођена је у Прокупљу. Освајала је срца милиона Југословена својом харизмом, аутентичношћу и оригиналношћу.

На телевизији Београд радила је од њеног оснивања 1958. године. Отменим држањем, посебном дикцијом и бојом гласа обележила је телевизију у Југославији и Србији, а остала је позната и много година после одласка са малих екрана.

Међутим, прича о заљубљености Томе Здравковића у Данку Нововић се преносила годинама. А један његов гест је то и доказао.

Један од највећих легенди не само српске, већ и балканске музике Тома Здравковић, посватио јој је песму "Данка".

За легенду, да је Тома Здравковић баш Данки Нововић написао песму "Данка" знала је цела Југославија. Оно што је сигурно истина је да су Тома и Данка били велики пријатељи, а да га је она често пратила на његовим наступима и била му подршка.

У неколико интервјуа током своје блиставе каријере Данка је истицала да се љутила на Тому Здравковића због ове песме.

- Били смо пријатељи и Тома је био човек пун емоција и имао је велико срце. Ипак, мрзела сам да ме повезују са људима са естраде када је љубав у питању, јер су за мене они били пријатељи и пословни партнери. Зато сам се љутила на Тому када сам чула да ми је посветио песму - испричала је Данка у једном интервјуу који је дала пре неколико година.

Било како било, ова љубавна прича опстала је до данашњих дана. Како се тада говорило, после објављивања песме "Данка" ово двоје дивних људи није причало, јер је, како се претпоставља Данка била љута на Тому. Али, убрзо су се помирили. А Тома као Тома, прославио је помирење у кафани са пријатељима.

Ова љубавна прича остала је као један подсетник времена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације