АЦО Пејовић, Слађа Алегро, "Магла бенд", Жељко Васић, "Апсолутно романтично", само су неки од извођача који ће наступити на 23. "Мишићевим данима" у Мионици, који почињу у суботу, 13. јула. Манифестација, која ће трајати до 20. јула, традиционално започиње полагањем венаца на споменик војводи Живојину Мишићу, на централном тргу у Мионици, те посетом родној кући славног српског војсковође у Струганику, стратегу победе у Колубарској бици.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "МИШИЋЕВИ ДАНИ" У МИОНИЦИ: Марија Шерифовић за крај


Припадницима Војске Србије и Министарства одбране, за заслуге у областима војне науке, доктрине, стваралаштва, командовања и руковођења, поштовање етичких норми и давање личних примера у обављању задатака, биће додељене Велике златне плакете са ликом војводе Живојина Мишића. Плакете са грбом Општине Мионица, биће додељене истакнутим представницима друштвеног и јавног живота за свеукупни допринос напретку Србије.

Током осмодневне манифестације планиране су бројне изложбе, књижевне вечери, представе, спортски турнири, концерти. "Мишићеви дани" биће затворени 20. јула, традиционалним дечјим маскенбалом Предшколске установе "Невен" у Мионици, те спектакуларним ватрометом.