ПРИЧА О БАЛЕРИНИ: Девојка стиже у наше биоскопе (ВИДЕО)

Новости Онлине

15. 05. 2019. у 14:13

Белгијски филм "Девојка", дебитанта Лукаса Донта који је за свој првенац освојио четири награде на фестивалу у Кану, стиже 16. маја у Комбанк дворану

ПРИЧА О БАЛЕРИНИ: Девојка стиже у наше биоскопе (ВИДЕО)

Фото: youtube.com

Белгијски филм "Девојка", дебитанта Лукаса Донта који је за свој првенац освојио четири награде на фестивалу у Кану, стиже 16. маја у Комбанк дворану.

Инспирисан причом Норе Монсекур и њеним искуством постанка успешне балерине редитељ Лукас Донте искористио је вишегодишње дружење са Нором (трансродном балерином) и снимио филм који је номинован за награду Златни глобус за најбоље инострано остварење.

Њихово дружење датира још из 2009. године када је редитељ сазнао из новина о тинејџерки, трансродној особи која покушава да постане успешна балерина.

Филм "Девојка" је приказан на преко 30 фестивала и освојио је преко 20 награда, а највећи успех остварио је глумац Виктор Постер са својом интерпретацијом 15-годишње Ларе, одлучне девојке која предано ради на томе да постане професионална балерина.

Лара се, уз подршку свога оца, у потпуности посвећује свом циљу у својој новој школи. Међутим, њене тинејџерске фрустрације и нестрпљење почињу расти након што схвати да се њено тело одупире строгој дисциплини зато што је рођена као дечак.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације