Приче из ординације естетског хирурга

НовостиОнлине

26. 04. 2019. у 13:49

Приче из ординације естетског хирурга

фото: Miralem Čaušević

У Србији трећину свих естетских операција чини увећање груди. Мушкарци најзахтевнији пацијенти. Анегдота о багеристи из Швајцарске који је је допутовао у Београд ради фејс-лифтинга

Зашто је операција дојке и даље међу најтраженијим естетским захватима, због чега данас мушкарци чине трећину пацијената, али и како су изгледале хирушке интервенције у ратом захваћеном Јужном Судану и Палестини, само су неке од прича из медицинске праксе коју су естетски хирурзи Миодраг и Милан Цолић преточили у књигу „Моје ново ја“ представљену у књижари Делфи СКЦ.

На промоцији књиге „Моје ново ја“ говорили су глумица Весна Тривалић, књижевница и сликарка Мирјана Бобић Мојсиловић, психотерапеут др Зоран Миливојевић, власник издавачке куће Лагуна Дејан Папић, као и један од аутора прим. др Милан Цолић.

У књизи се наводе искуства лекара, али и пацијената којих је у протекле три деценије биловише од 25.000. Садржи анегдоту о багеристи из Швајцарске који је је допутовао у Београд ради фејс-лифтинга, искушенику коју је пре одевања монашке одоре дошао на операцију ушију, али и искуствима након интервенције којој се подвргао и сам доктор Милан Цолић.

“Најзанимље приче из медицинске праксе, као и велики број стручних текстова, сабрани су међу овим страницама, тако да књига представља својеврсну хронику нашег рада. У протеклих 30 година опробали смо се у свим аспектима естетске хирургије, од интервенција на лицу и телу, одстрањивања свих врста бенигних и малигних тумора коже, хирушког лечења гојазности до имплементације златних нити зарад подмлађивања.

Са поносом могу да кажем да смо били пионири у увођењу неких до сада широко распрострањених метода естетске хирургије у Србији”, каже прим. др Милан Цолић.

Аутори наводе и податак да чак 30 одсто свих естетских операција у Србији чине увећање и смањење груди, а одмах за овом интервенцијом су операција носа, липосукција и фејс-лифтинг. Више од половине пацијената су странци, а највише њих долази из Швајцарске, Аустрије и Немачке.

Књига “Моје ново ја” аутора Миодрага и Милана Цолића излази у издању издавачке куће Лагуна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације