Џони Деп поново у Београду

Р. Р.

25. 01. 2019. у 12:28

Џони Деп поново у Београду

Фото Д. Карадаревић

Холивудска звезда и велики пријатељ наше земље снима у Србији. У филму "Минимата" тумачиће лик ратног фотографа Јуџина Смита

ЈЕДАН од најславнијих и најпровокативнијих америчких глумаца који никад није припадао холивудском мејнстриму, Џони Деп, стигао је у петак у Београд, где ће се одвијати део снимања новог филма "Минимата", у којем игра глану улогу.

Долазак великог пријатеља наше земље и нашег редитеља Емира Кустурице организован је ван домашаја медија, а како је изјавио Александар Тадић, директор куће Work in Progress, која је један од продуцената филма, Деп ће у Србији провести шест недеља, колико ће трајати део снимања филма "Минимата" у нашој земљи.

Прве клапе овог пројекта пале су у Јапану крајем прошле године, филм, који је жанровски постављен као драма режира Ендру Левитас, а написана је по истинитој животној причи првог ратног фотографа новијег доба, Јуџина Смита. После Другог светског рата Смит је почео да ради за часопис "Лајф", када је открио тровање људи из фабрике "Минамата" у Јапану, и упркос свим политичким притисцима, ипак успео да ову истину објави свету. Сценарио је настао по књизи његових синова, Алена Миока Смита и В. Еугена Смита, коју је адаптирао Дејвид Кеслер, а како је Деп изјављивао пред почетак снимања, са јунаком кога ће играти, Јуџином Смитом, приватно осећа велику блискост, због чега је и ушао у овај пројекат - "Минимата" је производ његове продукцијске куће Infinitum Nihil.

Према речима Тадића, екипа филма, коју ће овде 80 одсто чинити локални кадар, креће са припремама и проналажењем локација у Србији. Део сета ће морати да се гради у студију, јер се ради о специфичном временском периоду, у којем се радња делом дешава у Њујорку, а делом у Јапану. Засада се не зна да ли ће неко од српских глумаца бити ангажован у "Минимати", али како је истакао, све се ређе дешава да се неки страни филм снима у Србији, а да и домаћи глумци не учествују у њему.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Џони Деп у јануару у Београду, снима филм о славном фотографу


О пројекту "Минимата" и доласку Џонија Депа у Србију пишу и светски медији, па се у Београду могу очекивати и бројни папараци из иностранства, он ће бити смештен у "једном луксузном хотелу", и засада се зна само то да славни глумац, познат по ноншаланцији и једноставности, није имао никакве посебне захтеве.

После Београда, екипа филма се сели у Тиват, где ће се недељу дана снимање одвијати на Острву цвећа и на локацији парка Жупа.


НАСТУП СА "ПАРТИБРЕЈКЕРСИМА"

ЏОНИ Деп је први пут дошао у Београд фебруара 1992. као гост Феста и као пријатељ Емира Кустурице који је тада био селектор фестивала, а с којим је сарађивао у његовом филму "Аризона дрим". Као један од највећих догађаја остао је упамћен концерт у Студентском културном центру, када је Деп, познат и као сјајан гитариста, наступао са Цанетом Костићем и "Партибрејкерсима". Други боравак Џонија Депа "међу Србима" био је 2010. на фестивалу његовог пријатеља Кустурице на Мећавнику.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

zaliv.net

25.01.2019. 14:45

Jedan od pravih glumaca za razliku od mnogih koji su ipak samo prosecni glumci ili cak i ispod toga.