Ања Алач: Сама сам себи увек најбољи критичар

М. Јунгић

понедељак, 24. 12. 2018. у 12:15

Ања Алач: Сама сам себи увек најбољи критичар

Фото Александра Погуберов

Ања Алач о улогама, представама, родитељима, плановима...

ТАЛЕНТОВАНУ глумицу Ању Алач затекли смо позивом у припремама за дечју представу "Деда Мразу морамо помоћи у новогодишњој ноћи", сценаристе Матеје Поповића, коју већ девет година у децембру игра са својим "класићима". У другој сезони серије "Ургентни центар" (Прва, 22.00), сценаристкиње Саре Радојковић и редитеља Стевана Филиповића, тумачи лик др Јасмине Стошић, педијатра на специјализацији, што, како Ања наглашава, није било каква улога:

- Лекарска професија изискује много рада и труда, морала сам да научим како се носе непокретни људи до операционог стола, како се хвата врат и ставља крагна, а да притом све време будем у глумачкој радњи - објашњава ћерка глумаца Весне Чипчић и Александра Алача, која је дипломирала глуму на Факултету драмских уметности у Београду у класи професора Драгана Петровића Пелета. Прославила се улогама Бранкице у филму и серији "Монтевидео, Бог те видео!" редитеља Драгана Бјелогрлића и Инес Матошић у хрватској теленовели "Ружа вјетрова".

* Како сте овладали медицинским терминима које захтева улога?

- Помагала нам је докторка на сету, која је одговарала на наша питања и усмеравала нас. У помоћ су ми прискочиле и дивне колеге, са којима сам снимала највише сцена, Иван Босиљчић, Миодраг Драгићевић, Милица Јанкетић...

ПРОЧИТАЈТЕ И: Ања Алач: Цветне мартинке уз црвени руж

* Колико вам помажу савети родитеља?

- Значе ми њихово мишљење и критике, али у глуми је најважније бити аутентичан, па сам себи најбољи критичар. Некад превише подигнем критеријум и кињим себе за ствари за које не би требало.

* На који начин обнављате енергију?

- Важно ми је да проведем неко време сама, да бих касније могла да се предам ликовима. Такође, трчим, бавим се јогом, али се и дружим са пријатељима.

* Какви су вам планови за идућу годину?

- У јануару ме чека почетак рада на представи "Пластелин" Василија Сигарева у режији Марка Торлаковића. Играћу више ликова, а сценарио је друштвено ангажован, од теме насиља до делинквенције код адолесцената.

ИГРАМ ОСАМ ПРЕДСТАВА

НАГРАЂЕНИ сте за улогу Саре у представи "Мој син само мало спорије хода", Ивора Мартинића у БДП-у. Где још наступате?

- У БДП-у играм у представама: "Клошмерл", "Кад су цветале тикве", "Поморанџе за збогом", "Из живота инсеката" и "Тероризам". У "Мадленијануму" наступам у мјузиклу "Љубав и мода", а у позоришту "Пуж" у представама: "Господар песме" и "Лепотица и Зверко" - каже Ања Алач.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)