Како је Тома Панић постао топ модел Арманија

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

уторак, 13. 11. 2018. у 11:15

Како је Тома Панић постао топ модел Арманија

Фото приватна архива

Скромни младић из Свилајнца није имао ни бицикл, а онда је позван на кастинг у Милано

СВОЈ амерички сан Тома Панић (23) из Свилајнца је досањао у - Италији. У Милану је, са само 18 година, постао топ модел Ђорђа Арманија! Успехе у свету моделинга потом је низао у Паризу, Њујорку, Лондону, Кини, Индији, Индонезији...

Његов успех је још већи, јер није имао никога да га "прогура". У време када је крупним корацима прескакао степенице успеха, мајка Јасмина радила је на трафици, отац Драган је био возач аутобуса, а брат Пеца конобар. У родном Свилајнцу, каже, није имао ни бицикл, јер су му га украли. Онда је, за само неколико година, упознао познате личности, изнајмљивао јахте, закупљивао клубове и правио журке за 2.000 људи. У Кини је, на пример, имао стан од 160 квадрата, кућну помоћницу и личног возача. Доживео је да му најпознатији ди-џеј Дејвид Гета ноћ пред одлазак из Кине организује незаборавну журку.

- Завршио сам економску школу, био сам помало депресиван, али сам много радио на себи - искрен је Тома, који се тренутно такмичи у ријалитију "Задруга". - Увек сам желео да се бавим нечим што доноси добру зараду, а да не мора пуно да се ради. Схватио сам да је новац свуда око нас, само треба да нађемо начин да дођемо до њега. Гледао сам како живи Хју Хефнер и други успешни људи. Када сам дошао до великих пара, желео сам да и ја осетим тај начин живота. Зарађивао сам ненормалне износе, али сам превише и трошио.

Имао је само 17 година када је "Мегамикс бенд" у Свилајнцу снимао свој и спот певачице Стоје у ком се он појавио. Стилиста Ненад Тодоровић био је веома задовољан, па је позвао свог пријатеља Дејана Милићевића, који је Томи урадио фотографије. То му је омогућило да га ангажује једна позната српска агенција.

- Годину дана сам радио "Недељу моде", али нисам био задовољан - сећа се Тома почетака. - Зато сам фотографије послао страним агенцијама. Ангажовала ме је једна од најјачих "Индепендент мен" из Милана. На кастингу је било више од хиљаду манекена. Изабрано је нас тридесетак. Први дизајнер за кога сам радио био је Андреа Помпилио, који је попут нашег Бошка Јаковљевића. Прву ревију сам радио у Фиренци.

Ова агенција омогућила му је да ради за Ђорђа Арманија, а радио је и ревије за друге велике куће, попут "Праде". То му, је, каже, највећи успех, јер је за Арманија радило само четворо или петоро Срба:

- Најфасцинантије ми је било када сам радио ревију за "Армани". Свако од нас имао је свог фризера и шминкера. Тада се појавио Ђорђо Армани и сваком од нас посветио по пет минута, док су у Србији дизајнери звезде којима не можеш да приђеш. Питао ме је како сам, одакле сам, да ли сам гладан. Тада сам слабо говорио енглески, али сам се снашао. Пошто су ми преводили, рекао ми је да се не нервирам, да је све у реду и да ништа није страшно.

Тома, који сада говори италијански, енглески и руски, а помало и кинески језик, после шест година се вратио у Србију. И опет је, каже, на почетку. Размишља да направи своју линију одеће, али и да буде угоститељ у свом кафићу или ресторану.


СТРАНЦИ СУ ПРОФЕСИОНАЛЦИ, КОД ЊИХ  СЕ СВЕ ЗНА

НАШ саговорник оцењује да је разлика између моделинга у Србији и иностранству немерљива. Странци све раде професионално.

- Чим бих стигао у неку земљу, знало се када ћу да једем, када да се одмарам, када треба да ме шминкају, када су пробе. У Србији се дешавало да ревија само што није почела, а мени се нико није обратио, нити ме упутио шта треба да радим - каже нам Тома.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)