Бесплатни сви концерти у Гучи

В. И.

22. 07. 2018. у 11:07

Организациони одбор овогодишњег Сабора трубача у Драгачеву одлучио. Манифестација ће бити отворена у четвртак 9. августа у 11 сати

Бесплатни сви концерти у Гучи

Фото Д. Карадаревић

У ГУЧИ у време Сабора трубача може се само чути труба, чврста је одлука организационог одбора највеће манифестације у земљи и свету када је труба у питању. Сабор ће, по традицији, бити отворен у четвртак 9. августа у 11 сати, код споменика трубачу у центру Гуче, уз интонирање химне "Са Овчара и Каблара" и подизање саборске заставе. Сабор ће отворити Домаћин, министар Ненад Поповић, а саборску заставу ће подићи амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин.

Саборски одбор донео је одлуку да ће сви програмски садржаји бити бесплатни. Неће се наплаћивати ни паркинг на јавним површинама све дане трајања Сабора, а власницима приватних парцела остављена је могућност да, уз поштовање законских прописа, могу организовати паркинг уз наплату карте у износу од 200 динара по дану.

Првог дана Сабора планирано је отварање изложби, саборског сајма туризма, књига, публикација и привредне изложбе. У вечерњим сатима на позорници испред Културног центра биће приређен културно-уметнички програм, одржано такмичење младих оркестара и концерт победника 57. сабора.

На главној позорници на стадиону програм ће трајати три дана. У петак 10. августа, планирани су концерти победника прошлогодишњег сабора, Дејана Петровића и "Биг бенда", као и традиционални поноћни концерт финалиста овогодишњег сабора. Финално такмичење најбоље пласираних из предтакмичарских центара биће одржано у суботу 11. августа са почетком у 20 сати, када ће бити познато и ко ће освојити "Златну трубу", дар који ове године наш лист "Вечерње новости" додељује по 55. пут. За 12. август планирани су концерти победника 58. сабора, Саше Крстића, Екрема Мамутовића и Дејана Лазаревића.

Организатор очекује рекордну посету, а у програмским садржајима учествоваће више од хиљаду људи. Долазак на Сабор најавили су многи гости из земље и иностранства, као и већи број јавних личности из света политике, културе, екстраде, спорта и званичници из наше и суседних земаља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације