Бесплатни сви концерти у Гучи

В. И.

22. 07. 2018. у 11:07

Бесплатни сви концерти у Гучи

Фото Д. Карадаревић

Организациони одбор овогодишњег Сабора трубача у Драгачеву одлучио. Манифестација ће бити отворена у четвртак 9. августа у 11 сати

У ГУЧИ у време Сабора трубача може се само чути труба, чврста је одлука организационог одбора највеће манифестације у земљи и свету када је труба у питању. Сабор ће, по традицији, бити отворен у четвртак 9. августа у 11 сати, код споменика трубачу у центру Гуче, уз интонирање химне "Са Овчара и Каблара" и подизање саборске заставе. Сабор ће отворити Домаћин, министар Ненад Поповић, а саборску заставу ће подићи амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин.

Прочитајте још: Осам оркестара "нишани" Гучу

Саборски одбор донео је одлуку да ће сви програмски садржаји бити бесплатни. Неће се наплаћивати ни паркинг на јавним површинама све дане трајања Сабора, а власницима приватних парцела остављена је могућност да, уз поштовање законских прописа, могу организовати паркинг уз наплату карте у износу од 200 динара по дану.

Првог дана Сабора планирано је отварање изложби, саборског сајма туризма, књига, публикација и привредне изложбе. У вечерњим сатима на позорници испред Културног центра биће приређен културно-уметнички програм, одржано такмичење младих оркестара и концерт победника 57. сабора.

Прочитајте још: Сабор у Гучи: Немце купус опчинио!

На главној позорници на стадиону програм ће трајати три дана. У петак 10. августа, планирани су концерти победника прошлогодишњег сабора, Дејана Петровића и "Биг бенда", као и традиционални поноћни концерт финалиста овогодишњег сабора. Финално такмичење најбоље пласираних из предтакмичарских центара биће одржано у суботу 11. августа са почетком у 20 сати, када ће бити познато и ко ће освојити "Златну трубу", дар који ове године наш лист "Вечерње новости" додељује по 55. пут. За 12. август планирани су концерти победника 58. сабора, Саше Крстића, Екрема Мамутовића и Дејана Лазаревића.

Организатор очекује рекордну посету, а у програмским садржајима учествоваће више од хиљаду људи. Долазак на Сабор најавили су многи гости из земље и иностранства, као и већи број јавних личности из света политике, културе, екстраде, спорта и званичници из наше и суседних земаља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације