У кафани настају најбољи вицеви

Милица БОБИНАЦ

16. 06. 2018. у 15:54

У кафани настају најбољи вицеви

Милан Поповић и Јелена Ђорђевић Фото Зоран Јовановић

Екипа "ТВ Новости" у студију РТС на снимању емисије "Хумор и ТВ": Док смо се некад шалили на рачун свакодневних животних ситуација и безазлених ствари, данас је политика постала фабрика смеха

КОЈИ фазони и форе су нам некад мамили осмехе и терали нас да се "хватамо за стомак", присетићемо се у емисији "Хумор и ТВ" на програму РТС-а. Јавни медијски сервис одлучио је да јубилеј - 60 година постојања телевизије у Србији - прослави стварањем 11 нових шоу-програма, који ће гледаоце, од средине јула до спектакуларне прославе на Ташмајдану (23. август), вратити у период од пре шест деценија и подсетити их на многе занимљиве ТВ приче које су тада приказиване на малом екрану. Наша екипа је завирила на снимање емисије посвећене хумору, редитеља Петра Станојловића, а својеврстан осврт на некадашње творце смеха показао нам је колико смо се до данас колективно изменили.

Док смо се некад шалили на рачун свакодневних животних ситуација и безазлених ствари, данас је политика постала фабрика смеха.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
АНОНИМНА ЖЕНА ОПТУЖУЈЕ ПОЗНАТОГ ГЛУМЦА: Ошамарио ме полним органом по лицу јер није успео да ме присили на орални секс

Публика је заузела позиције, спремна да запљеска на знак за почетак снимања. И док водитељ - малопре поменути Поповић, добро знани весељак кога смо заволели кроз емисије "Задња кућа Србија", "Гост" и "60 најлепших народних песама" - заузима место за кафанским столом, где га чека драмски писац Душан Ковачевић, у студио пристиже и његова партнерка Јелена Ђорђевић. Ужурбаност екипе умало да се заврши повредом домаћице, која је, одлучно корачајући по угланцаној бини у лепршавој белој хаљиници, проклизала на високим потпетицама, због чега је Поповић одмах шаљиво узвикнуо: "Зар треба да радимо са поломљеном ногом!"

Пред паљење црвене лампице на камери, редитељ "Хумора и ТВ" Петар Станојловић искористио је прилику да још једном да смернице сарадницима како би снимање протекло у најбољем реду. За дугачки сто прекривен карираним столњаком сместили су се неки од наших најпопуларнијих комичара - глумац Слободан Бода Нинковић, Јова Радовановић, Небојша Кунић и Љубиша Милић из "Седморице младих", карикатуриста Дејан Патаковић и мађионичар Биг Лале. И већ тада је почела магија! Док се друштво "из ћошка" тихо домунђавало и кикотало, за другим столом водио се озбиљан разговор.

Јован Радовановић и Љубиша Милић

Сценариста Душан Ковачевић говорио је о својим делима, која су оставила неизбрисив траг у српској историји и кинематографији, а посебна пажња посвећена је незаборавном глумцу Данилу Бати Стојковићу. Најзанимљивији делови филмова "Маратонци трче почасни круг" и "Балкански шпијун" смењивали су се на видео-биму, док су препознатљиви инсерти и реченице: "Соко зове орла, пријем! Орао пао, орао пао!", "Драги наш оче, умро си пред сам крај свог живота" и "Да знате да је укусан овај Пантелија" још једном доказали да добри фазони не могу да застаре.

- Разлика између хумора и смеха су суштинске ствари. Смешно може да буде и нешто што је глупо и непристојно и данас смо више отишли у том смеру. Чини ми се да је далеко мање забавно провести време у нашим медијима него се наћи на аутобуској станици или у градском превозу. Недостаје нам спонтаности, а ТВ је у дигиталној ери постала пластичнија од онога како наш живот изгледа. Ми, ипак, живимо на простору где су емоције и даље важне - каже нам редитељ Петар Станојловић, и додаје да ова емисија има задатак и обавезу да нас насмеје.

Како би се припремио за дочек гостију, водитељски пар одлучио је да најпре опере зубе! И док су узимали четкице у руке, Поповић је колегиницу Јелену бодрио речима: "Добро трљај, да се сија!"

Биг Лале

- Ово ће бити још једно весело вече, смеха ће бити, то неко рече. Пре свега свима - добро вече - отпевала је Ђорђевићева, придруживши се гостима за столом. Водитељка чији је глас добро познат и малишанима, с обзиром на то да је "оживела" српску Мини Маус и популарно Пепа Прасе, одмах је кренула с питањима. Дружина се присетила чувеног Милована Илића Минимакса уз снимке његових упечатљивих наступа пред камерама. Биг Лале нам је објаснио да се све рађа у кафани, па и најбоље форе.

- То се подразумева! Чак 90 одсто бракова и разних договора настаје у њој - прича кроз смех.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
БРИТАНСКИ ДИ-ЏЕЈ ТВРДИ: Уз помоћ Саманте Фокс намамљивао сам момке на секс

Одједном се зачуло: "Пауза готова!", те нас је велики мађионичар испратио уз џентлменски пољубац у руку и мудрост да је знати један трик - ништа, умети га извести је већ нешто, а продати га публици је - све.


БИГ ЛАЛЕ: ХУМОР НИЈЕ НЕСТАО

КРАТАК предах од снимања искористили смо да проћаскамо са симпатичним Лазаром Антићем, познатијим као Биг Лале, који је био видно дирнут што се поново налази на сцени РТС-а. Према његовом мишљењу, хумор није нестао, али је изменио свој лик.

- Све се везује за политику, и то ми се не свиђа - каже нам. - Драго ми је што сам опет у кући у којој сам провео младост. Кад сам ушао у студио, имао сам осећај као кад, далеко било, изађете из затвора после 15 година. Узбуђење је велико, јер су ту моји пријатељи и сарадници из оног времена. Ово ће бити наш допринос томе да пробудимо хумор какав је некад постојао.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације