Прича о хероини рокенрола

Т. М.

четвртак, 17. 05. 2018. у 19:45

Прича о хероини рокенрола

фото Ж.Кнежевић

Представљена књига о Маргити Стефановић, клавијатуристкињи ЕКВ

У СТУДЕНТСКОМ културном центру у Београду, у среду је представљена књига "Маги, као да је била некад" ("Лагуна"), аутора Душана Весића, о клавијатуристкињи групе ЕКВ Маргити Стефановић. Биографија о највећој хероини југословенског рокенрола доноси детаље из њеног живота које је Весић пажљиво и са љубављу прикупљао годинама желећи да напише истину о Маги.

- Мојој генерацији, а и свима који би желели да упознају то златно доба социјалистичке Југославије је била потребна књига - рекао је Весић, нагласивши да ово није прво штиво о њој. - До сада су углавном објављивани споменари, забележене успомене и отварана многа питања.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Магична хероина ју рокенрола

Желео сам да покушам да дам одговоре на та питања.

Аутор доноси потресну књигу о великим мукама, блиставом дару и трагичном крају југословенске рок принцезе, која је преминула 2002. у 43. години, али и разорну причу о успону и пропасти југословенске средње класе. На промоцији се окупио велики број поштовалаца Маргите Стефановић, читани су одломци из књиге у којој се налазе и ексклузивне фотографије из њене каријере и приватног живота.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)