Мики сахрањен уз А сад, адио

С. Добросављевић/Ј. Поповић

19. 01. 2017. у 15:37

Од легенде југословенске музике данас су се на Новом гробљу у Београду опростили колеге, породица и пријатељи

Мики сахрањен уз А сад, адио

Тужну колону предводили су Микијеви синови Ђорђе (лево) и Стефан (са крстом), Фото И.Маринковић


УЗ сузе, звуке гитаре и чувену песму "А сад, адио" данас је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду сахрањен један од најпопуларнијих певача забавне музике - Миодраг Мики Јевремовић. Легенду југословенске поп сцене, који је преминуо прошле недеље од последица можданог удара, на вечни починак испратили су чланови породице, многобројни пријатељи и колеге. Сахрани су присуствовали Маја Оџаклијевска, Сузана Манчић, Раде Радивојевић, Слободан Марковић, Чеда Марковић, Бане Обрадовић, Миша Алексић из "Рибље чорбе", фронтмен "Неверних беба" Милан Ђурђевић ... Од прослављеног певача опростиле су се његове бивше супруге Гордана и Соња, која је дошла с великим букетом цвећа. У име премијера Србије Александра Вучића, који је послао венац, сахрани је присуствовао његов изласланик Владимир Божовић, али и министар иностраних послова Ивица Дачић.

Испред капеле у којој је одржано опело, још пре 14 сати окупио се велики број људи који су желели да одају последњу пошту великом певачу. Поред ковчега, који је био прекривен венцима и букетима цвећа с порукама, скрхани болом и тугом стајали су Микијев млађи брат Зоран и деца славног интерпретатора - синови Ђорђе и Стефан и ћерка Јелена. Људи су им прилазили у тишини и изјављивали саучешће.

ПОЧИВА ПОРЕД ЕКМЕЧИЋА И ЖЕРАВИЦЕ МУЗИЧКА легенда Мики Јевремовић је, по жељи породице, сахрањен у Алеји заслужних грађана, а почива поред академика Милорада Екмечића и легендарног кошаркашког тренера Ранка Жеравице.

Затим је дуга колона кренула ка Микијевом вечном почивалишту. Тужну поворку, којој се у једном тренутку није видео крај, предводили су Микијеви синови - Ђорђе, који је носио слику свога оца, и његов млађи брат Стефан с крстом у рукама. Иза њих се лагано кретало погребно возило у којем се налазио ковчег с телом славног певача, а за њим остали чланови породице, пријатељи, колеге...

- О теби је све речено данас на комеморацији. Жеља наше породице је да ти отпевамо песму с којом си завршавао хиљаде и хиљаде концерата. Хвала ти, брате, за све - рекао је на Микијевом гробу његов брат Зоран, који је затим у пратњи двојице гитариста отпевао чувени хит "А сад, адио" композитора Војкана Борисављевића.

Док је ковчег с Микијевим телом у тишини спуштан у гробницу, чули су само јецаји Микијеве неутешне сестре Љиљане и ћерке Јелене, уз коју је све време био супруг Предраг.

Зоран Јевремовић са братаницом Јеленом

КОМЕМОРАЦИЈА У ДОМУ СИНДИКАТА: ЖИВЕЋЕ ВЕЧНО У СРЦИМА ЉУДИ

На комеморацији у Дому синдиката Ђорђе Марјановић, Матија Бећковић, Предраг Живковић Тозовац, Борис Бизетић, Лепа Лукић... и песма "Зашто нестаје сјај"

ПЕСМА Микија Јевремовића "Зашто нестаје сјај" дочекала је данас у Дому синдиката Београду чланове породице, пријатеље и поштоваоце великог југословенског певача забавне музике, који су дошли на комеморативни скуп.

- Верујемо да је Мики на путу за неко лепше и боље место - рекао је глумац Небојша Миловановић и замолио присутне за минут ћутања.

Уз Небојшу, стихове и цитате из монографије "50 година са вама - Мики" читали су Никола Вујовић и Ненад Јездић, сва тројица Ваљевци, другари деце породице Јевремовић. На сцени је била Микијева слика, гитара, шаховска табла са фигурама и чаша белог вина. Био је ту и Ђорђе Марјановић, па Радмила Караклајић, Миња Субота, Жарко Данчуо, Лепа Лукић, Жељко Самарџић, Жељко Јоксимовић, Сузана Манчић, Милан Ђурђевић, Миша Алексић...

O вољеном певачу говорила је Наталија Цајић, представница "Југотона", обећавши да ће њена кућа чувати Микијеве песме, које ће свакако вечно живети и у срцима људи. Борис Бизетић који је Микију компоновао највише песама испричао је да је својевремено у хали спортова препао певача , који је изгледао као анђео, с намером да му понуди песме.Након приче о југословенским фестивалима на којима је Јевремовић освајао награде, на сцену је изашао Предраг Живковић Тозовац и казао:

- Имао сам срећу да на фестивал забавне музике убаце и нас, народњаке. Тада сам, као стари лопов краљевачки, почео да размишљам како то да Мики увек победи. Сетим се његове песме "Пијем", коју је певао некако весело, а заправо је туговао. Компоновао сам тада "Очи једне жене", све време мислећи на Микија.

Међу присутнима је био и академик Матија Бећковић, Микијев гимназијски друг, али уместо говора, Јездић је из монографије прочитао Матијина сећања на заједничко детињство. На крају комеморације, на речи Зорана Јевремовића, брата и саборца славног певача, мало ко је могао да задржи сузе.

- Драги мој буразеру, за све године проведене с тобом, на турнејама, концертима, на сцени, трудио сам се да будем твоја сенка, твоја потпора. Био сам уз тебе и кад ти је било тешко, много, много тешко. Од маме, тате, секе, добио сам у аманет да те чувам. Успело ми је то до пре неки дан - рекао је Зоран и описао њихов последњи сусрет.

Додао је да је први примерак монографије коју је написао о брату оставио за себе, а последњи ће ставити на гробљу Микију у руку, да тако остану вечно заједно.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Miro Markovic

19.01.2017. 18:20

Pocinjali smo nase dane sluscajuci tovje pesme. Zavrsavali smo nase dane slusajuci tvoje pevanje. Leta samo provodili slusajuci tvoje pesme sa radnih festival muzike. A sada< dragi Miki, pevaj andjelima dok mi tamo ne stignemo pa opet da te slusamo! Neka ti je vjecna pamjat!

Љуба Стојановић

19.01.2017. 22:07

Мики је био студент машинства и стари феријалац. Увек после финала "Песме лета" у Сплиту и победе, прво би дошао у камп "Горан - Сaвиња" феријалаца београдског Универзитета у Макарској. Једне године тамо је целог лета певао његов брат Зоран. Мики је одиграо симултанку и међу жртвама био је и Зоран. Мики је у природи био још симпатичнији и бољи него на сцени - мислим да му бољи комплимент не треба.