Зато су је сви волели: Ево због чега Соња Савић није отишла да преузме престижну Златну арену

Новости Онлине

25. 07. 2016. у 13:52

Комична прича о искомплексираној Дечки је глумици Соњи Савић донела пулску Златну арену

Зато су је сви волели: Ево због чега Соња Савић није отишла да преузме престижну Златну арену

Соња Савић Архивска фотографија

Снимање "Шећерне водице" није било безболно и током сета су се јављале многе тешкоће, што због малог буџета, што због замене сниматеља. Овај филм по завршетку није био потенцијални хит. Онда стиже Пулски филмски фестивал, а остварење је уврштено у званичну селекцију. Критике су одличне, а пулски жири награђује Соњу Савић као најбољу глумицу фестивала.

Велика Златна арена јој ипак није уручена на самом фестивалу 1984. године. Ико би многи вероватно Соњин недолазак претворили у неку велику причу, разлог је био сасвим једноставан и диван. У њеном маниру.

- Радо се сећам тог лета. Током јула са групом вршњака боравила сам на полуострву Пељешац не размишљајући ни о чему другом до о купању и сунчању. Тек три дана касније, а на основу неких телеграма из Београда, а који су ми накнадно достављени из месне поште, сазнала сам да сам добитница признања у Пули - рекла је у једном интервјуу Соња.

После тога њена каријере је кренула узлазним током, а у београдским биоскопима овај филм је погледало око 150.000 људи.

Соња је преминула 23. септембра 2008. у 47. години.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

nomad

26.07.2016. 10:45

Sonja je bila istinska avangarda.Eh da je moguće vratiti vreme... da je opet gledamo kako glumi i da čujem onu neprevaziđenu dikciju.