Признање легендама

С. ДОБРОСАВЉЕВИЋ

петак, 25. 12. 2015. у 08:38

Признање легендама

Владимир Граић, Ђорђе Марјановић, Војкан Борисављевић и Цуне Гојковић са композитором Радетом Радивојевићем и фрулашем Бором Дугићем / Фото: П. МИТИЋ

Четворици музичких великана Ђорђу Марјановићу, Предрагу Цунету Гојковићу, Војкану Борисављевићу и Радославу Граићу уручене награде за животно дело

РЕТКИ су тренуци када се на једном месту нађу четири музичке легенде! То се догодило јуче у Удружењу композитора Србије, где су Ђорђу Марјановићу, Предрагу Цунету Гојковићу, Војкану Борисављевићу и Радославу Граићу додељене награде за животно дело "Златни мелос", у организацији "Мелос маркетинга".

Најдирљивији тренутак био је сусрет Ђорђа Марјановића и Цунета Гојковића, који су, свако у свом фаху, обележили једну музичку епоху. Док је грлио Цунета, славном Ђорђу засузиле су очи, што је изазавало буру емоција присутних у сали.

- Срећан сам што сам доживео да добијем овакво ласкаво признање, што значи да нисам заборављен - казао је истакнути певач Цуне. - Очекивао сам да ће ме памтити само деца и унуци. Да сам јутрос имао времена да одведем супругу код фризера, и она би сада била с нама. Мало ме је напустио глас, али ходам и још могу да комуницирам са људима после можданог удара. Имао сам срећу у несрећи. Добио сам награду за животно дело "Златни микрофон" од матичне куће ПГП РТС, али срећан сам што ме није заборавио ни "Мелос маркетинг".

Такође нарушеног здравља, али насмејан, жива легенда југословенске забавне музике Ђорђе Марјановић није крио задовољство због награде, без обзира на то што их је у његовој каријери било прегршт.

- Ово је стварно фантастично - рекао нам је једва чујним гласом Марјановић. - Пресрећан сам, хвала на честиткама.

Цуне и Ђорђе

Композитор једне од најлепших песама народне музике "Мито, бекријо" Радослав Граић нагласио је да је награда за животно дело за сваког уметника од изузетног значаја.

- Ово је тренутак када се сабирају резлутати, а награде значе признање за све што сте урадили током каријере - истакао је Граић.

Композитор и диригент Војкан Борисављевић, аутор многобројних хитова попут "Одисеје", "А сад, адио" и "Љубав је само реч", истакао је да је велика част добити овакво признање и бити у друштву великана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

darko

25.12.2015. 13:49

Nismo vas zaboravili, dragi nasi velikani. Ja ovde u Chicagu zivim vec 32 godine i slusam sve vrste dobre muzike. Vasa se ubraja u tu vrstu. Hvala vam za sve sto ste nam doneli tokom vase karijere.