Кристина Раденковић - нова водитељка Слагалице

М. ДЕДИЋ

субота, 03. 03. 2012. у 09:15

Кристина Раденковић - нова водитељка Слагалице
Вест да водитељка Данијела Пантић напушта „Слагалицу“ није стигла ни да се убајати, а убрзо је уследила нова: на њено место „ускаче“ Кристина Раденковић

НАЈДУГОВЕЧНИЈИ српски квиз - „Слагалица“, успео је да опстане, иако се од почетка емитовања, а има томе већ 19 година, врло мало мењао. Неки су му баш тај недостатак жеље за променама замерали, али овај аргумент више не стоји - јер у „Слагалицу“ дефинитивно стиже свежа крв.

Вест да дугогодишња водитељка Данијела Пантић напушта „Слагалицу“ није стигла ни да се убајати, а убрзо је уследила нова: на њено место „ускаче“ Кристина Раденковић, која је с припремама почела пре месец дана.

- Велика и сјајна екипа „Слагалице“ је уз мене. Сви су спремни да помогну, чак и камермани и тонци. На проби је атмосфера породична, а за забаву се, хтела не хтела, потрудим ја - открива Раденковићева, коју ћемо у „Слагалици“ први пут видети највероватније у априлу.

* Шта сте помислили у тренутку кад сте сазнали да ћете бити нова водитељка „Слагалице“?

- Искрена да будем, понуда ме је изненадила, а истовремено и веома обрадовала. Промене су се десиле за кратко време. Вест о мом ангажману стигла је непосредно по завршетку серијала „Шљивик“, и срећна сам што радим у континуитету. Како је време пролазило, постајала сам свесна својих одговорности. Једно је гледати квиз и уживати у њему, а друго је бити део те велике екипе. Чека ме много рада и томе се радујем. Осим тога, увек сам гладна знања, те је овај ангажман за мене одличан.

* Од кога сте добили најбољи савет у вези са вођењем квиза?

- Савети једног лепог лица нашег јутарњег програма су ми непроцењиви, али њих ћу себично сачувати за себе. Од уреднице Славице Ћировић сам добила најконцизнији - Научи правила!

* Шта бисте желели да донесете „Слагалици“?

- „Слагалица“ је најбољи телевизијски квиз који траје. Гледаоци је обожавају. Мислим да више тога може да донесе она мени - знање, искуство... Нека тако остане, а ја ћу донети свој осмех.

НИСАМ ОДУСТАЛА ОД ГЛУМЕ Диплома глумице Кристини је помогла и у водитељском послу.
- Знање које сам добила на Академији је непроцењиво. Имам постављен глас и дикцију на којој се увек може радити. Приватно не говорим као на екрану и људи се увек изненаде када разговарају са мном - каже Кристина, која на питање да ли јој је улога водитељке одмогла у добијању глумачких послова, одговара: - Свесно сам одлучила да дођем у РТС, знајући какве то последице може да има на каријеру глумице. Нисам се покајала, али нисам ни одустала од глуме. Ипак, улога о којој машта нема везе са глумом. - Маштам о улози у којој ће ме неко ословити са „мама“ - признаје Кристина.

* Мислите ли да ће вам донети и већу популарност?

- Придев популаран у нашој земљи је потпуно изгубио смисао. Популаран је по мени омиљен, а то је управо „Слагалица“. Телевизијски посао много волим, све остало су пропратне ствари на које се и дан-данас навикавам.

* Зашто је „Слагалица“ наш надуговечнији квиз?

- Јер је забаван, неоптерећујући квиз за све узрасте. Лјуди су жељни игре. Окупља породицу и друштво испред малих екрана. Проверавате своје знање, али и сналажљивост. Оно што мене држи приковану уз екран кад се емитује „Слагалица“ јесте онај тренутак поноса кад решим задатак.

* Која игра вам највише лежи?

- Асоцијације! Неретко бих се са оцем свађала док тече време и саосећала с такмичарима који су тремароши. У асоцијацијама сам одлична, а игру „Корак по корак“ ћу усавршити.

* Водили сте Јутарњи програм, „Шљивик“ и Беовизију. Који тип емисија вам највише одговара и шта бисте волели да радите за пет-десет година? Размишљате ли о ауторској емисији?

- Драго ми је што на РТС имам прилику да радим различите типове емисија. Највише ми прија „жив програм“, јер волим тај адреналин током снимања. Телевизија ми се увукла под кожу и трудим се да сваки пут кад крочим у њу нешто ново научим. Што се ауторске емисије тиче... све у своје време. Увек постоји неко искуснији од вас. Тај неко ће знати када за то будем потпуно спремна. За 10 година желим да и даље у пет ујутру долазим на посао са истим осмехом као сад. Радим оно што волим и знам да је то срећа.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације