Серена “одлепила“ на уштипке

Н. МАНДРАПА

25. 06. 2011. у 20:56

Србин Саша Бајин, спаринг-партнер славне америчке тенисерке, са Сереном је буквално 24 часа дневно

ЛОНДОН
ОД СПЕЦИЈАЛНОГ ИЗВЕШТАЧА

НАЈБЛИЖИ пријатељ славне америчке тенисерке Серене Вилијамс је момак пореклом из Аранђеловца Александар Бајин, који се буквално не одваја од ње 24 часа дневно. Званично је спаринг-партнер бивше краљице ВТА листе, а незванично много више - члан породице, шофер, кувар, пратилац на гала пријемима и све што „шефица пожели“.

- Мислио сам да ће Серена да ми умре на рукама пре неколико месеци. Ево, и сада се најежим када се тога сетим. Повраћала је крв и била на ивици да је више не буде - присећа се Бајин проблема које је Вилијамсова имала са угрушком у плућима због којег је пропустила готово целу сезону. - Када смо дошли те вечери кући све је било у реду. Кренули смо да спавамо, био сам код ње те ноћи, када је одједном почела да избацује крв на уста. Била је то права катастрофа. Сви смо се нашли у паници, али смо били довољно присебни да је што пре одведемо у болницу. У тим тренуцима нико није знао шта се дешава, и био је општи хаос.

ПАЛМ БИЧ ЖИВОТ са Сереном Вилијамс доноси и многе погодности и луксуз.
- Купио сам пре годину дана себи апартман у Палм Бичу, у згради која се налази тик до мора. Имам и леп ауто, велики джип који троши вероватно 25 литара на 100 километара, али шта ћу, то је Америка. Уживам у животу, али и радим као во. Не могу да се жалим, добро ми је. Само, можда, да ми Серена да више дозволи слободног времена да могу да се проводим - каже Саша.

То је био други велики шок у дому Вилијамсових у том периоду.

- Јој, ужас се десио и у Минхену, када је посекла ногу.

Били смо у ресторану, а она је носила папуче, јер је радила педикир. Рекли смо јој да обује неке патике, али није хтела да нас послуша. Десило се да је конобару пала стаклена флаша и посекла је. Толико крви у животу нисам видео, чак ни у филмовима Квентина Тарантина.

Уследио је боравак у болници где је Саша сваког дана бринуо о Серени.

- Палачинке сам јој стално правио, и то оне наше, не америчке, јер те највише воли. Али, схватио сам да обожава и српске уштипке, које такође знам да спремам. Ма не да их једе, већ се на њих опасно навукла. Све сам јој то доносио у болницу.

Бајин верује да ће Серена ускоро да се врати на прво место женског тениса.

- Биће она опет прва, јер нигде не добија толико самопоштовања колико у тенису. Наиме, Серена је веома несигурна с обзиром на статус који ужива. У Америци новинари често лоше о њој причају и повређују је на емотивном плану. Тенис је једино што јој помаже и чини је јаком - закључује Бајин.

ШЕФИЦА

СЕРЕНА Вилијамс је веома посесиван шеф, па тако није дозволила Бајину да спарингује са другим играчицама док је она била одсутна са терена.

- На пример, хтео сам са Јеленом да одрадим мало спаринга, па сам питао Серену да ми то дозволи, јер сам месецима паузирао због њеног стања и нисам могао само да седим у кући. Хтео сам нешто да радим. Јелена ме баш питала да „одлупам“ мало са њом, али сам добио јасан и гласан одговор: „Нема шансе!“. Хтео сам да јој објасним да је то само да бих био спреман за њу, али је опет рекла: „Нема шансе!“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)