Халид Бешлић тешко повређен

Д. СТОЈАКОВИЋ

уторак, 10. 03. 2009. у 12:07

Халид Бешлић тешко повређен
Популарни сарајевски фолк певач доживео саобраћајни удес. Лекари не могу да спасу десно око

САРАЈЕВО
ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

ЈЕДАН од најпопуларнијих фолк певача на простору бивше Југославије Халид Бешлић доживео је у уторак ујутро тешку саобраћајну несрећу у сарајевском насељу Вогошћа. Удес се догодио око четири часа у Алипашиној улици када је певач, из још неутврђених разлога, изгубио контролу над возилом, слетео с пута и задобио тешке повреде главе.
Портпарол МУП Кантона Сарајево Драган Миоковић изјавио је за "Новости" да је Бешлић возио своју "шкоду суперб" и после повређивања је одмах пребачен у Центар ургентне медицине Сарајево.
Биљана Јандрић, портпарол Клиничког центра Сарајево, за наш лист објашњава да је на Клиници за очне болести око подне завршена операција популарног певача.
- Нажалост, веома су мале шансе да буде сачувана функција вида на десном оку - рекла је Јандрићева за "Новости". - Пребачен је на Клинику за анестезију и реанимацију и надгледамо његов опоравак.
Ипак, опоравак иде добро и певач није животно угрожен.
Бешлић се "супербом" кренуо кући од своје бензинске пумпе у Семизовцу, селу на ободу Сарајева.
Занимљиво је да је пре месец дана Бешлић доживео колапс услед хроничне преморености. Вероватно организам није могао да издржи дугогодишњи напоран естрадни живот и честе наступе у БиХ, региону и Европи.
Иако је имао развијен приватни бизнис, Бешлић никада није престао да пева. Пробио се почетком осамдесетих година на фестивалу МЕСАМ у Београду, а остала је његова песма "Београђанко мала". Власник је и хитова "Нећу дијаманте", "Есма", "Први дернек", "Ко би рек'о чуда да се десе"...
Бешлић важи за најбољег босанског народњака, али и великог боема. Последњих година водио је велику борбу да престане да пије. Неколико пута је по неколико месеци апстинирао, али се, нажалост враћао чашици, потврдио је "Новостима" извор близак популарном певачу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)