Нови Сад - музичка позорница: Опера Српског народног позоришта припрема концерте током првомајских празника (ВИДЕО)

Ј.СИМИЋ

30. 04. 2020. у 13:12

Почевши од 19 сати,на четири локације од четвртка до недеље, публика ће са балкона слушати наступе

Нови Сад - музичка позорница: Опера Српског народног позоришта припрема концерте током првомајских празника (ВИДЕО)

Фото Дарко Дозет

ТОКОМ првомајских празника, ансамбл Опере Српског народног позоришта приредиће четири концерта на различитим локацијама у Новом саду које ће публика моћи да прати са својих балкона.

Реч је о кратком репертоару популарне оперске класике - „Хабанера“, „Мала ноћна музика“, „О соле мио“ и сличним композицијама.Биће изведена и песма „О бела ћао“ коју је на почетку пандемије корона вируса новосадска опера снимила у знак подршке Италији.Овај виртуелни наступ био је веома гледан на Јутуб каналу широм света.


Сваки концерт почеће у 19 сати, трајаће између 20 минута и пола сата. Сваки наступ биће снимљен и постављен на друштвене мреже.


Први наступ биће приређен у четвртак у новосадском насељу подбара (Улица стевана Милованова), у петак ће ансамбл наступити на Новом Насељу на Углу Булевара Јована Дучића и Слободана Јовановића, у суботу на Лиману Четири (Балзакова улица, а у недељу на Булевару ослобођења (Улица Пап Павла, испред зграде СУП-а).


Сви концерти које ће извести осам чланова оркестра и двоје солиста под диригентском палицом ...представљају знак захвалности за све оне који су неуморно радили током полицијских часова и карантина, од медицинских радника, преко медија до припадника полиције.


- Оно што нам је овај период показао јесте да ће уметност наћи начин, било да је реч о онлине пројекцијама, концертима или снимцима "од куће". Извесно је сасвим да ћемо и у периоду пред нама морати да пронађемо нове методе да позориште "донесемо" публици. – поручују из Српског народног позоришта.


ШЕЗДЕСЕТ АДРЕСА СВЕТА

ОНЛАЈН извођење познате италијанске песме „О бела ћао“ (Bella Ciao)отворило нам је врата света и једно позориште из Србије било је светска вест. Слично је било и са првим међународним онлајн концертом у којем су се сокупили извођачи са 60 адреса света, а за светски дан позоришта донели смо Новосађанима уметност на кућне адресе, у изузетно емотивним околностима.Верујемо да је време да нешто слично поновимо - каже директор опере Српског народног позоришта, Александар Станков.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације