Језиви призор затекли су радници старопазовачког ЈП "Чистоћа" када су у уторак у преподневним сатима затекли померену гробну плочу на гробљу у Старим Бановцима.

Тек када су пришли гробном месту, уследило је још шокантније, гроб је био откопан и из њега извучени делови сандука, посмртних остатака.

Померена је надгробна плоча, а потом откопаван гроб и то нарочито у пределу главе која је извађена заједно са крстом, деловима сандука и крста који су ту били похрањени пре 25 година.

Прочитајте још - "Фордом" "слетео" у гробље и оштетио шест споменика(ФОТО)

-Оно што у овом тренутку сумњамо, да ли је у питању неки секташки обред или нажалост, што морам тако да се изразим, користољубље, да је нека вредност била закопана заједно са покојником. То ћемо открити након спроведених истражних радњи- каже наш извор из истраге.


Припадници МУП-а у Старој Пазови, трагају за починиоцем или више лица који су починили ово дело.

О овом кривичном делу за "Новости" у Јавном предузећу "Чистоћа" нису желели да говоре док истрага траје, али су потврдили да се ово заиста десило. Након обављеног увиђаја, комунални радници су вратили делове покојника у гробно место.
Према незваничним информацијама до којих смо дошли, да је у оскранављеном гробу пре 25 година сахрањена једна учитељица.

- Причало се да је она имала велику количину накита, и да је сав тај накит убачен у сандук са њом. Да ли је то истина, не знамо, можда је неко то стварно чуо, али за сваку је осуду.- причају мештани овог места, који су у шоку након сазнања да се ово десило.

Скрнављење споменика ретка је случајност на сремским гробљима, али и крађа покојника није тако честа појава.