После инцидента у лесковачкој школи, приведена мајка ученице која је повредила шест ђака

И.М.

16. 11. 2019. у 17:55

После инцидента у лесковачкој школи, приведена мајка ученице која је повредила шест ђака

Фото: И. Митић

Мајка ученице упала у разред и физички напала њене другаре из одељења
Лесковчанку која је у петак поподне упала у разред своје ћерке, ученице шестог резреда ОШ „Вук Караџић“, и физички напала и повредила више њених другарица и другова привела је полиција.

Истражне радње поводом овог случаја су у току, а после окончања процедуре он ће бити предат Основном јавном тужилаштву. Према незваничним информацијама инцидент се догодио на једном од малих одмора у поподневној смени. Петоро деце је прошло са огреботинама, а један од дечака је задобио повреду носа.

Приведена жена се наводно жалила разредном старешини да њену ћерку малтретирају другови из разреда, али је упркос обећању да ће њене примедбе бити испитане, после тог разговора, упала у учионицу са двадесеторо деце које је вређала, а потом и физички напала. У учионици је настала гужва, а деца су почела да вриште, док су дежурни наставник и помоћни радници покушавали да смире мајку девојчице и да је спрече у намери да повреди њене другове.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Мајка се свађала са наставницом, па насрнула на децу: Ужас у лесковачкој основној школи, шест ученика повређено!

Инцидент је трајао десетак минута, у време малог одмора, па су му сведочили и ученици осталих разреда. Жена је са ћерком самовољно отишла из школе, док је у међувремену о свему обавештена полиција. Родитељи инсистирају да виновница овог инцидента буде адекватно санционисана, а од лекара су добили и уверења о повредама.

Они указују на то да су њихова деца због свега узнемирена и да се плаше да се врате у школске клупе. Са друге стране има и незваничних информација да је мајка која је напала децу, од почетка школске године, указивала на то да је њено дете жртва вршњачког насиља.

Међутим, после њених учесталих примедби нико није санкционисан, јер се наводно увек испостављало да су неосноване. Школа је поводом последњег инцидента предузела све мере предвиђене за овакве ситуације. Надлежни су констатовали да се ради о највећем нивоу насиља о чему је обавештена и Школска управа.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Antibot

16.11.2019. 18:31

Neodobravam ponasanje majke, ali zasto policija nije privela i ucenoke koji su maltretirali njeno dete kao i njihove roditelje, to je sve doslo od domaceg vaspitanja, ako to uradi policija i tuzilastvo roditeljima ce valjda jednom da udje u mozak da su oni krivi za ponasanje svoje dece

ravnogorac sa madzarevca

16.11.2019. 19:02

Ovo su posledice,a uzrok su Evropski standardi za ,,zastitu,, dece ,/stite ih od roditelja,vaspitaca ucitelja,profesora,,. Kad nasilnici osete da mogu da rade sta hoce oni se obicno izivljavaju na dobroj i uspesnoj deci.Kako niko ne sme da u skolama i vrticima preduzme mere prema takvoj deci onda ona dobijaju vetar u ledja da slobodno ispoljavaju agresiju nad onima koji se ne uklapaju u njihove ,,norme,, ponasanja.I mi hocemo u takvu Evropu,kojoj nisu potrebna dobra deca vec alkosi i drogosi.

Aleksandar

16.11.2019. 20:01

Nasilnik je zasticen u skoli. Nastavnik moze samo trenutno da zaustavi nasilje ali ne sme nikako da kazni nasilnika. Kad nasilnik vidi da mu niko nista ne moze on nastavlja sa nasiljem.