Лесковчанку која је у петак поподне упала у разред своје ћерке, ученице шестог резреда ОШ „Вук Караџић“, и физички напала и повредила више њених другарица и другова привела је полиција.

Истражне радње поводом овог случаја су у току, а после окончања процедуре он ће бити предат Основном јавном тужилаштву. Према незваничним информацијама инцидент се догодио на једном од малих одмора у поподневној смени. Петоро деце је прошло са огреботинама, а један од дечака је задобио повреду носа.

Приведена жена се наводно жалила разредном старешини да њену ћерку малтретирају другови из разреда, али је упркос обећању да ће њене примедбе бити испитане, после тог разговора, упала у учионицу са двадесеторо деце које је вређала, а потом и физички напала. У учионици је настала гужва, а деца су почела да вриште, док су дежурни наставник и помоћни радници покушавали да смире мајку девојчице и да је спрече у намери да повреди њене другове.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Мајка се свађала са наставницом, па насрнула на децу: Ужас у лесковачкој основној школи, шест ученика повређено!

Инцидент је трајао десетак минута, у време малог одмора, па су му сведочили и ученици осталих разреда. Жена је са ћерком самовољно отишла из школе, док је у међувремену о свему обавештена полиција. Родитељи инсистирају да виновница овог инцидента буде адекватно санционисана, а од лекара су добили и уверења о повредама.

Они указују на то да су њихова деца због свега узнемирена и да се плаше да се врате у школске клупе. Са друге стране има и незваничних информација да је мајка која је напала децу, од почетка школске године, указивала на то да је њено дете жртва вршњачког насиља.

Међутим, после њених учесталих примедби нико није санкционисан, јер се наводно увек испостављало да су неосноване. Школа је поводом последњег инцидента предузела све мере предвиђене за овакве ситуације. Надлежни су констатовали да се ради о највећем нивоу насиља о чему је обавештена и Школска управа.