Аматерска позоришна смотра: Сећање на Живку Матић

Д. Н.

08. 11. 2019. у 07:14

Аматерска позоришна смотра: Сећање на Живку Матић

Фото Д. Новковић

Позоришна смотра аматера Поморавља и Подунавља oд 29. новембра до 3. децембра у Пожаревцу. Искористиће фестивал да одају почаст овдашњој глумици Живки Матић

СМОТРА драмских аматера Поморавља и Подунавља "Живка Матић", ове године одржава се у Пожаревцу од 29. новембра до 3. децембра. Прва на програму биће представа "Сабирни центар" Душана Ковачевића, у извођењу АП "Бранислав Нушић" из Малог Црнића. Наредних вечери уследиће представе - "Змај од Србије", "Покондирена тиква" и "Протуве пију чај", које ће извести глумци-аматери из Крњева, Старог Села и Деспотовца.

Овим фестивалом, дванаестим по реду, позоришни аматери одају почаст глумици Живки Матић (1923-1998), родом из Пожаревца, познатој по улогама у бројним ТВ серијама, међу којима су најпознатије "Грађани села Луга" и "Љубав на сеоски начин".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Помор у бачком каналу: Огромне количине затроване рибе и на трпезама?

Завршне вечери, трочлани жири прогласиће најбољу представу, глумца и редитеља, у чију част ће Градско позориште из Јагодине извести представу "Саб(х)рана дела Виљема Шекспира". Победничка представа биће ревијално изведена на наредном фестивалу аматера "Миливојев штап и шешир", који се одржава у фебруару, у част пожаревачког глумца Миливоја Живановића (1900-1976).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације