Погледајте: Новосадски ватрогасци показали како “спасавају” човека из преврнутог аутомобила (ВИДЕО)

Љ. П.

четвртак, 07. 11. 2019. у 15:12

Погледајте: Новосадски ватрогасци показали како “спасавају” човека из преврнутог аутомобила (ВИДЕО)

Фото и видео: Љ. П.

Тактично-технички збор ватрогасаца спасилаца у Новом Саду, поводом Дана ватрогасаца Србије
ВАТРОГАСНО-спасилачка јединица из Новог Сада, данас је поводом Дана ватрогасаца Србије, на Тргу слободе организовала тактичко-технички збор, изложивши део опреме, која је сада богатија за ново возило, које је град уступио Управи за ванредне ситуације за потребе опремања ватрогасно-спасилачке јединице у Новом Саду. Реч је, како је истакао Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, о возилу вредном 33 милиона динара, израђеном према посебним захтевима и са најсавременијом опремом по светским стандардима.

Прочитајте још:Обнова вредна милионе евра: Реконструкција три клинике у КЦ Војводине

Пред многобројним Новосађанима, новосадски ватрогасци-спасиоци су показали вежбу спасавања повређених у саобраћајној несрећи. Служба хитне помоћи је на лицу места указала лекарску помоћ повређенима, али је један човек остао „заробљен“ у аутомобилу, који се преврнуо на бок.

На место несреће, убрзо су стигли ватрогасци и стручно, алатом исекли делове аутомобила како би из њега избавили повређеног човека. Стављен је на носила, а затим пренету кола Хитне помоћи.

- Честитам свим ватрогасцима њихов дан, и желим да у име нас грађана искажем велику захвалност на томе што су будни и у приправности 24 часа, током целе године, а раде тежак, опасан и одговоран посао- рекао је Вучевић. - Као Град хтели смо да помогнемо нашу бригаду, и ове године обезбедили смо модерно навално ватрогасно возило са најсавременијом опремом по светским стандардима. Волели бисмо да се оно што мање користи, а ако до тога дође, да помогне нашим ватрогасцима да буду што ефикаснији у пружању помоћи онима којима је потребна.

Заменик начелника Сектора за ванредне ситуације Бобан Стевановић захваливши се градоначелнику, казао је увођење у употребу овако модерног возила за урбане средине које има опрему за реаговање у ванредним ситуацијама свих врста, подиже ниво безбедности овог града и регије.

- Министарство наставља континуирано да доприноси стварању повољних материјално-техничких услова и унапређењу ресурса, већином кроз реализацију капиталних пројеката- рекао је Стевановић. - До овог тренутка је широм Србије уведено 45 ватрогасно-спасилачких возила овог типа, уз осталу опрему, у последње две године запослено је 266 ватрогасаца-спасилаца, а до краја 2019. запослићемо још њих 214 који ће, након обуке која је у току, бити део система – нагласио је Стевановић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације