Држава гради нови мост у Косјерићу

Т. ПАУНОВИЋ

07. 11. 2019. у 07:22

Држава гради нови мост у Косјерићу

Фото Б. Остојић

Бетонски прелаз преко скрапежа, у центру Косјерића, дефинитивно "виђен" за рушење

КАНЦЕЛАРИЈА за управљање јавним улагањима је за изградњу новог прелаза обезбедила 7,6 милиона динара, па више нема дилеме око судбине моста на Скрапежу, у центру Косјерића.

Изграђен је између два рата, повезивао је насеља са леве и десне обале, те служио као једина веза између Ваљева и Ужица, трасом преко Црнокосе. И, зуб времена га је озбиљно начео, а докусурен је током поплава 2014. и 2015, после чега су стручњаци проценили да је реконструкција неизводљива.

- Оштећења нису видљива док се не сиђе у реку. Доњи бетонски слој је потпуно пропао и из њега виси натрула арматура. Зато одлука о рушењу никога није изненадила, а радује нас то што ће корито реке бити продубљено. Притом, нови мост ће бити шири, имаће два крака који ће повезивати улице за саобраћај, а планиране су пешачке и бициклистичке стазе. Изнад реке, такође у саставу моста, биће уређен и паркинг, а комплетан посао би требало да буде завршен за шест месеци - објашњава челник Косјерића Жарко Ђокић.ПРОЧИТАЈТЕ И:Opština obezbeđuje posao: Pomoć nezaposlenima da pokrenu sopstevni biznis


Иначе, док буде трајала изградња новог прелаза, возачи ће користити мост који се налази низводно из правца Пожеге, код Пупића виле, док ће пешацима на располагању бити гвоздени мост који повезује град са Железничком станицом и индустријском зоном.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације