Водовод добија и насеље Љуба код Шида

С. КОСТИЋ

07. 11. 2019. у 06:42

Водовод добија и насеље Љуба код Шида

УСПЕХ Покрајински и локални званичници испред водоторња Фото Влада Војводине

Покрајинска Влада наставља да инвестира у инфраструктуру фрушкогорских села

ПОДИЗАЊЕ водоторња високог 27 метара, са запремином од 100 кубних метара, означило је завршну фазу изградње мреже у насељу Љуба код Шида. Када, до краја године, око 200 овдашњих домаћинстава добије квалитетну воду, то ће бити решавање још једног од горућих проблема у овдашњим селима.

Покрајинска влада је за поменути пројекат обезбедила 20 милиона динара, локална самоуправа још око 14, а радови су обухватили изградњу и опремање новог бунара, комплетирање постојећег, изградњу водоторња и потисног вода, те дистрибуционог цевовода.

- Изградњом водоводне мреже у фрушкогорским селима Сот, Привина Глава и Бикић До, а сада и у Љуби, коначно обезбеђујемо стабилно снабдевање. Када исти посао буде завршен и у Моловину, сва места на територији Шида ће имати водоводе - каже потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић.


ПРОЧИТАЈТЕ И:Opština obezbeđuje posao: Pomoć nezaposlenima da pokrenu sopstevni biznis


Током посете градилишту у Љуби, са покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вуком Радојевићем, Милићевић је подсетио и на то да је у ову општину, током последње три године, инвестирано готово 170 милиона динара. Најважнији посао је, сазнајемо, била комасација, а још више новца - чак 190 милиона динара - утрошено је за субвенције регистрованим пољопривредним газдинствима, највише за набавку противградних мрежа и инсталирање система за наводњавање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације