НОВА ВАРОШ - Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је у понедељак заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем општину Нова Варош и са руководством општине разговарала о инфраструктурним пројектима, али и унапређењу родне равноправности.

Прочитајте још: Нишлије неће плаћати путарину око свог града

Михајловићева је том приликом истакла да су за четири године у рехабилитацију путне инфраструктуре у Златиборском округу уложене 3,2 милијарде динара, те да ће у овој и наредној години у одржавање друмске инфраструктуре у Новој Вароши бити уложено близу једне милијарде динара.

- Поред путева, данас смо разговарали и о енергетској и комуналној инфраструктури у овом крају. Моја порука вама је да сачувате Златар, да не буде као Златибор. Нека се не наљуте Златиборци, али да буде лепши од Златибора, да остане уређен, а да доведе нове туристе - рекла је она.


Прочитајте још: ОЖИВЕО БИВШИ ПОГОН ФАП-а: Посао за 500 радника


Вања Удовичић, министар омладине и спорта, рекао је да приступ да министарства преселе своје канцеларије у општине ван Београда карактерише ову Владу која не прави разлику између малих и великих градова.

- Имамо изузетну сарадњу са опшином. Успоставили смо квалитетну спортску и омладинску инфраструктуру и обновили већину спортских терена. Циљ нам је да подигнемо спортске капацитете општине како бисмо даље развијали и спортски туризам - рекао је Удовичић.

Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош, захвалио је потпредседници Михајловић, рекавши да је састанак био конструктиван и успешан у циљу стварања модерне и лепе Нове Вароши.

- Нова Варош је стратешки опредељена за развој туризма. То није могуће без развоја инфраструктуре и кренули смо у реконструкцију и изградњу више путних праваца. Пре свега пут од Браношевца до Златара, а следеће године и кружног тока, пута од Шпилова до Ивањице, Кокиног Брода до Јармовца, али и Карађорђеве улице у граду - рекао је он.

Крсто Јањушевић, народни посланик из овог краја, захвалио је потпредседници Владе и министру Удовичићу јер на прави начин спроводе политику председника Репиблике Александра Вучића и Владе Србије.

- Са својим сарадницима сте на терену и заједно решавамо проблеме. Радимо доста на инфраструктури како би Златар, Прибојска бања и Златибор били део једне туристичке понуде. У сусрет нам иде и Коридор 11, не чекамо скрштених руку, већ сами стварамо услове за бољу будућност - рекао је Јањушевић.

Потпредсеница Владе приликом посете општини Нова Варош присуствовала је и отварању канцеларије за родну равноправност ове општине.