Зорана Михајловић: Чувајте Златар да не буде као Златибор

А. Ровчанин

понедељак, 21. 10. 2019. у 17:21

Зорана Михајловић: Чувајте Златар да не буде као Златибор

Фото: А. Ровчанин

Министарка саобраћаја и инфраструктуре упутила поруку приликом посете Новој Вароши и најави инфраструктурних пројеката

НОВА ВАРОШ - Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је у понедељак заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем општину Нова Варош и са руководством општине разговарала о инфраструктурним пројектима, али и унапређењу родне равноправности.

Прочитајте још: Нишлије неће плаћати путарину око свог града

Михајловићева је том приликом истакла да су за четири године у рехабилитацију путне инфраструктуре у Златиборском округу уложене 3,2 милијарде динара, те да ће у овој и наредној години у одржавање друмске инфраструктуре у Новој Вароши бити уложено близу једне милијарде динара.

- Поред путева, данас смо разговарали и о енергетској и комуналној инфраструктури у овом крају. Моја порука вама је да сачувате Златар, да не буде као Златибор. Нека се не наљуте Златиборци, али да буде лепши од Златибора, да остане уређен, а да доведе нове туристе - рекла је она.


Прочитајте још: ОЖИВЕО БИВШИ ПОГОН ФАП-а: Посао за 500 радника


Вања Удовичић, министар омладине и спорта, рекао је да приступ да министарства преселе своје канцеларије у општине ван Београда карактерише ову Владу која не прави разлику између малих и великих градова.

- Имамо изузетну сарадњу са опшином. Успоставили смо квалитетну спортску и омладинску инфраструктуру и обновили већину спортских терена. Циљ нам је да подигнемо спортске капацитете општине како бисмо даље развијали и спортски туризам - рекао је Удовичић.

Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош, захвалио је потпредседници Михајловић, рекавши да је састанак био конструктиван и успешан у циљу стварања модерне и лепе Нове Вароши.

- Нова Варош је стратешки опредељена за развој туризма. То није могуће без развоја инфраструктуре и кренули смо у реконструкцију и изградњу више путних праваца. Пре свега пут од Браношевца до Златара, а следеће године и кружног тока, пута од Шпилова до Ивањице, Кокиног Брода до Јармовца, али и Карађорђеве улице у граду - рекао је он.

Крсто Јањушевић, народни посланик из овог краја, захвалио је потпредседници Владе и министру Удовичићу јер на прави начин спроводе политику председника Репиблике Александра Вучића и Владе Србије.

- Са својим сарадницима сте на терену и заједно решавамо проблеме. Радимо доста на инфраструктури како би Златар, Прибојска бања и Златибор били део једне туристичке понуде. У сусрет нам иде и Коридор 11, не чекамо скрштених руку, већ сами стварамо услове за бољу будућност - рекао је Јањушевић.

Потпредсеница Владе приликом посете општини Нова Варош присуствовала је и отварању канцеларије за родну равноправност ове општине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Busola

21.10.2019. 17:26

Ne odobravaju gradjani urbanizaciju planine nego vlasti u opstinama. Od glave riba...

Raca Milosavljevic

21.10.2019. 19:05

....e sta je to ministarka rekla ... i ostala ziva ... strasno ....

Segamehga

22.10.2019. 16:21

@Horus - Teško novinarima. Bas moraju dobro da paze kada nekog imenuju. Da se neko ne uvredi. Nemoš da popamtis sve mr dr prof ekselencije sto rastu kao gljive posle kiše. Kadli samo postižu?

Samir

22.10.2019. 22:57

Zlatibor izgleda ovako upravo zahvaljujući zakonu o ozakonjenju koji je pripremila Zorana Mihajlović i članu koji kaže da će se legalizovati dve etaže mimo planske dokumentacije