ЋУПРИЋАНИ ОСТАЈУ БЕЗ АУТОБУСКОГ САОБРАЋАЈА: Кавим се - паркира

З. РАШИЋ

01. 10. 2019. у 13:42

ЋУПРИЋАНИ ОСТАЈУ БЕЗ АУТОБУСКОГ САОБРАЋАЈА: Кавим се - паркира

Детаљ са Главне аутобуске станице у Ћуприји Фото З. Рашић

Одлуком одборника Скупштине општине од 27. септембра, градски и приградски превоз у Ћуприји је по концесионом акту поверен конзорцијуму који предводи параћинска фирма "Еуролајн"

ОДЛУКОМ одборника Скупштине општине од 27. септембра, градски и приградски превоз у Ћуприји је по концесионом акту поверен конзорцијуму који предводи параћинска фирма "Еуролајн". Ћуприћани, међутим, од данас, 1. октобра остају без аутобуског саобраћаја јер "Кавим јединство" из Врања - које је досад обављало локални превоз - више неће да вози.

Мирослав Пешић је, као овлашћени представник фирме "Кавим", у понедељак и званично обавестио локалну самоуправу да више неће саобраћати ка Сењу, Дворици, Крушару и Кованици.

- Наставићемо да возимо ђаке, јер имамо уговор са школама до краја октобра. Без обзира на то што наш директор још није добио званични допис из Скупштине и тек ће одлучити да ли ћемо се жалити, наша одлука је коначна - каже Пешић, уз напомену да је у конкуренцији са понудом конзорцијума "Еуролајна" и неготинског "Мото боем транса" њихова апликација оцењена као неприхватљива.

Прочитајте још - "Кавим" спас за путнике из села

Заменик председника Општине у Ћуприји Илија Пауновић објашњава да ће "Еуролајн" организовати превоз за 59 динара по пређеном километру без пореза, а наручилац посла ће финансирати половину суме - на име концесионе накнаде. Каже и то да ће избор приградског превозника бити дефинитиван по окончању законом предвиђеног жалбеног поступка.

СТАВ

ПОВОДОМ тврдње да је при одлучивању пресудан био економски део понуде, Пешић тврди да је цена коју је понудио конзорцијум предвођен "Еуролајном" потпуно неодржива, а да понуда "Кавима" није рангирана из баналних, техничких разлога.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

BAGRA

01.10.2019. 14:31

a naručilac posla će finansirati polovinu sume - na ime koncesione naknade