КОМПАНИЈА „Симпо“ из Врања, након усвајања Унапред припремљеног плана реорганизације (УППР), ради пуном паром и до краја године има склопљене послове у пуном капацитету, изјавио је генерални директор компаније Слађан Дисић.

Прочитајте још: "Симпо" донео радост у малену Радовницу


Правоснажношћу УППР-а, „Симпо“ редовно измирује све своје обавезе према јавним предузећима, локалним пореским администрацијама и свим својим повериоцима, истиче генерални директор оцењујући да је компанија сада потпуно стабилна и економски одржива. Дисић је представнике руководства Града Врања, током обиласка производних погона, упознао са резултатима и плановима „Симпа“ и захвалио се на подршци.Прочитајте још: МОГУЋА ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА: Симпо искључио грејање бујановачкој фабрици


- „Симпо“ има тржиште, захтевне и релевантне купце и тренутно смо у ситуацији да из свог текућег пословања измирује све своје обавезе. Тиме пружамо директну и индиректну подршку локалној самоуправи у свим срединама где имамо своја представништва, погоне и салоне – рекао је директор.

Врањска компанија има склопљене послове и редовном пласману и опремању хотела и студентског дома у Даблину, хотела „Славија“ у Будви и хотела у Врању, а кренуло се и у посао опремања реновиране зграде врањског позоришта, најаво је Дисић.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић је констатовао да „Симпо“ остаје мотор развоја Врања и целог округа и препознатљиви бренд.


- Најбитније је да „Симпо“ од 1. маја редовно плаћа све своје обавезе што значи и већи изворни риход за локалну самоуправу – рекао је градоначелник.

Он се захвалио и државном врху што је препознао значај „Симпа“ за Врање и целу Србију.

ПЛАТЕ

Плате запослених у „Симпу“ зависе од извршења норматива и плана реализације, и крећу се од 31.000 до 35.000 динара у просеку на месечном нивоу, а Слађан Дисић наводи да је могуће да до краја године буду и веће. Плата генералног директора и извршних директора је једнака и износи просечно 97.000 динара месечно.