“Симпо” стао на своје ноге

Д. Ристић

16. 09. 2019. у 18:10

“Симпо” стао на своје ноге

Фото Д. Ристић

План реорганизације врањске компаније даје резултате. Градоначелник Врања др Слободан Миленковић констатовао да ова фабрика остаје мотор развоја
КОМПАНИЈА „Симпо“ из Врања, након усвајања Унапред припремљеног плана реорганизације (УППР), ради пуном паром и до краја године има склопљене послове у пуном капацитету, изјавио је генерални директор компаније Слађан Дисић.

Прочитајте још: "Симпо" донео радост у малену Радовницу


Правоснажношћу УППР-а, „Симпо“ редовно измирује све своје обавезе према јавним предузећима, локалним пореским администрацијама и свим својим повериоцима, истиче генерални директор оцењујући да је компанија сада потпуно стабилна и економски одржива. Дисић је представнике руководства Града Врања, током обиласка производних погона, упознао са резултатима и плановима „Симпа“ и захвалио се на подршци.Прочитајте још: МОГУЋА ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА: Симпо искључио грејање бујановачкој фабрици


- „Симпо“ има тржиште, захтевне и релевантне купце и тренутно смо у ситуацији да из свог текућег пословања измирује све своје обавезе. Тиме пружамо директну и индиректну подршку локалној самоуправи у свим срединама где имамо своја представништва, погоне и салоне – рекао је директор.

Врањска компанија има склопљене послове и редовном пласману и опремању хотела и студентског дома у Даблину, хотела „Славија“ у Будви и хотела у Врању, а кренуло се и у посао опремања реновиране зграде врањског позоришта, најаво је Дисић.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић је констатовао да „Симпо“ остаје мотор развоја Врања и целог округа и препознатљиви бренд.


- Најбитније је да „Симпо“ од 1. маја редовно плаћа све своје обавезе што значи и већи изворни риход за локалну самоуправу – рекао је градоначелник.

Он се захвалио и државном врху што је препознао значај „Симпа“ за Врање и целу Србију.

ПЛАТЕ

Плате запослених у „Симпу“ зависе од извршења норматива и плана реализације, и крећу се од 31.000 до 35.000 динара у просеку на месечном нивоу, а Слађан Дисић наводи да је могуће да до краја године буду и веће. Плата генералног директора и извршних директора је једнака и износи просечно 97.000 динара месечно.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

буки

16.09.2019. 23:51

Како је ово лепо прочитати! Браво за Врање и људе који су Симпо вратили у живот!