Вучевић: Улагање у образовање гарантује развој

З. Грумић

09. 09. 2019. у 15:05

Вучевић: Улагање у образовање гарантује развој

ФОТО Д. Дозет

Градоначелник је истакао да је образовање област у коју се највише издваја из новосадског буџета, ако изузме инвестирање у примарну комуналну инфраструктуру

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић посетио је у понедељак Основну школу „Вук Караџић“ на Салајци, у којој је завршена надоградња објекта у школском дворишту, чиме је та школа добила 400 квадратних метара додатног простора.

У једној од најстаријих школа у граду изграђене су четири учионице, два тоалета и једна просторија за наставнике а у приземљу те надограђене зграде адаптиран је простор за децу предшколског узраста, који ће бити на располагању Предшколскoj установи "Радосно детињство".

Прочитајте још - ШТА ЂАЦИМА ДОНОСИ ЈЕДНОСМЕНСКИ РАД: У школи готов домаћи

- Инвестиција у овој школи „Вук Караџић“, остварена посредством Градске управе за образовање, укупно је износила 56 милиона динара – изјавио је Вучевић и напоменуо да је 2,5 милиона динара издвојила Покрајина док је највећи део обезбеђен из буџета Града.

Градоначелник је истакао да је образовање област у коју се највише издваја из новосадског буџета, ако изузме инвестирање у примарну комуналну инфраструктуру.


Фото Д.Дозет

- Улагање у образовање директно гарантује сигурнији развој и будућност града – рекао је Вучевић и најавио радове на проширењу капацитета вртића „Бамби“ на Салајци, као и реконструкцију вртића у Милетићевој улици у центру града.

Фото Д.Дозет

А следеће седмице, како је најавио градоначелник, биће свечано отворена Централна кухиња Предшколске установе, једна од највећих новосадских инвестиција у том сектору.

Фото Д.ДозетФото Д.Дозет


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације