Надахнутим речима зрењанинског глумца Првослава Заковског, уз ватромет на Житном тргу у Зрењанину, почели су традиционални „Дани пива“, које су отворили Душко Радишић, помоћник градоначелника и Зоран Љуботина, директор Туристичке организације града Зрењанина.


Наздравље вам пријатељи драги, звани и незвани. Сви сте нам добро дошли, ако сте весели и жедни, ман’те бригу, приђ’те ближе, од лепоте пиво стиже, као што је један онај што је гладан, тако је и бедан онај што је жедан... Е, да ли је истина, или ми се снива, па ово су 34. зрењанински „Дани пива“ и ајд уздравље – наздравио је Заковски, уз напомену да ће се овогодишњи богат културно-забавни, музички и спортски програм одвијати на 40 локација у граду и да се очекује посета од преко пола милиона посетилаца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Зрењанински "Дани пива" са европским имиџом


Након званичног отварања, уследили су музички концерти Ђорђа Давида, Алена Исламовића, Кикија Лесандрића и његових „Пилота“ , као увод у дешавања која тек предстоје а то су концерти Зрењанинске филхармоније, Лепе Брене, Црвене јабуке, Халида Бешлића, уз традиционално такмичење у испијању пива.