Укинута ванредна ситуација у Краљеву

Novosti Online

понедељак, 15. 07. 2019. у 13:33

Укинута ванредна ситуација у Краљеву

Фото: Танјуг

Ванредна ситуација уведена је 3. јуна после поплава које су Краљево погодиле када су се, после обилних падавина током ноћи, излиле бујичне реке и потоци
Више од месец дана после поплава које су Краљево погодиле почетком јуна када су се, после обилних падавина током ноћи, излиле бујичне реке и потоци, укинута је ванредна ситуација уведена 3. јуна. У том граду за 12 сати пало је од 60 до 120 литара воде по квадратном метру, највише у Каони између Краљева и Лучана.

Проблема је било у већини месних заједница, а најтеже су страдала домаћинства и привреда у Сирчи, Грдици, Адранима, Шеовцу и Дракчићима.

Поплављено је више од 500 породичних стамбених објеката, 59 привредних субјеката, више од 3.500 хекатра пољопривредниог земљишта.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОСЛЕДИЦЕ ПОПЛАВА У КРАЉЕВУ: Штета већа од пола милијарде

Уништено је или оштећено 23 сеоска моста или мостића које воде ка домаћинствима, оштећено је више од 30 локалних путева и пет објеката јавне намене. Процењена штета на стамбеним, јавним и инфраструктурним објектима већа је од пола милијарде динара.

До сада су комисије за процену штете обишле око 700 домаћинстава и донето је 220 првостепених решења о додели државне помоћи.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације