ПЛУС НОВОСАДСКЕ ТОПЛАНЕ: Од вишка у инвестиције

З. ГРУМИЋ

15. 07. 2019. у 14:15

ПЛУС НОВОСАДСКЕ ТОПЛАНЕ: Од вишка у инвестиције

ЈКП "Новосадска топлана" - Фото Архива ВН

ЈКП "Новосадска топлана" распоређује прошлогодишњу добит. Од приходованих 910 милиона динара, у касу града 455

БУДУЋИ да је "Новосадска топлана" и у прошлогодишњем пословању остварила добит, Надзорни одбор тог градског ЈКП је, у складу са одговарајућим прописима, усвојио одлуку према којој ће половина тог добитка бити уплаћена у буџет Града Новог Сада, као оснивача ЈКП.

Сагласност на одлуку о расподели добити "Новосадске топлане", чији је износ у 2018. био нешто већи од 910 милиона динара, требало би данас (понедељак) да дају новосадски одборници на 52. седници Скупштине града у актуелном сазиву.

- Износ од 455,08 милиона динара, који представља 50 одсто од нераспоређеног нето-добитка за 2018. годину, иде у корист оснивача - прецизирано је у одлуци Надзорног одбора.

Од укупног нето добитка ће три процента припасти запосленима у "Топлани", на основу њиховог учешћа у тој добити, што је усклађено с колективним уговором и другим прописима.


Прочитајте још: ТОПЛО МИМО КАЛЕНДАРА: "Новосадска топлана" наставила са грејањем


Остатак, односно 47 одсто добитка, остаје нераспоређена добит ЈКП "Новосадска топлана", која ће бити на располагању предузећу за инвестиције друге прописане активности у пословању.

"Новосадска топлана" је кориговала цене топлотне енергије од 1. новембра 2018. године и није добијала средства из буџета Града Новог Сада, стоји у извештају о реализацији програма пословања тог предузећа за 2018. годину, о којем ће се такође изјаснити одборници градског парламента.


ЗАПОСЛЕНИМА ДЕО КОЛАЧА

ОДЛУКОМ о буџету прописано је да јавна предузећа чији је оснивач Град, најкасније до 30. новембра уплате у градску касу најмање половину добити, односно утврђеног вишка прихода над расходима по завршном рачуну за 2018. Послодавац може предложити надлежном органу ЈКП да запосленима исплати примање до пет процената остварене нето добити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације