БРАЧНИ пар Снежана Стојић и Петар Кнежевић из Бистрице, упркос правоснажним судским пресудама, због спорог спровођења извршног поступка од стране јавног извршитеља, никако не успева да намире дуговање од фирме "Слога" а.д. из Нове Вароши, које је нарасло на скоро пола милиона динара.

Они сумњају да извршитељ Дамир Шаботић намерно одуговлачи са спровођењем продаје пописане имовине предузећа, па су због тога пресавили табак и упутили жалбу на адресу Коморе извршитеља у Београд. Са друге стране, Шаботић одговара да је урађено све у складу са законом, те да решење о одлагању још увек није правоснажно и да незадовољне стране имају прво на жалбу Привредном суду у Ужицу.

Након скоро 38 година проведених у Акционарском друштву "Слога" из Нове Вароши, Петар Кнежевић проглашен је средином 2017. године технолошким вишком и уз решење о отпремнини, које гласи на око 200.000 динара, послат на биро рада. Како је послодавац избегавао да Петру плати износ који га по закону следује, био је принуђен да тужи бившу фирму. Због неизмирених зарада исто је учинила и његова супруга Снежана, која још ради у некадашњем нововарошком гиганту. И ако је суд рекао своје, овај брачни пар остао је "кратких рукава". Рачун фирме, последњих неколико година константно је у блокади па је продаја имовине, која је била заказана за 22. април, једини начин да времешни пар стигне до новца. Јавни извршитељ Дамир Шаботић, према речима Кнежевића, намерно је по нечијем налогу одложио за 60 дана продају пописане имовине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Слога" трпи због раздора

- Све обавезе према извршитељу на време смо измирили како би поступак био спроведен. Таман када смо мислили да ћемо доћи до новца он је, у петак 19. априла, без разлога одложио заказану продају, а да нас уопште за то није констатовао. Поред мене и супруге фирму је тужило још двадесетак радника који су такође требало да добију новац. Наш адвокат је упутио приговор извршитељу да се не слаже са одлагањем продаје, међутим он је то учинио, уз образложење да је то тражило неколико радника - јада се Петар Кнежевић, и додаје да је од новца који је требало да добије, намеравао да врати дугове које је начинио како би школовао децу.

Овај средовечни човек каже да једва саставља крај са крајем и да га издржава син, који ради у суседном Пријепољу. Он наводи и да је од фирме током деценијског рада на пословима вариоца, уместо новца зарадио једино трајне ожиљке по лицу. Писаће каже и председнику Вучићу, о проблемима који су га ни кривог ни дужног снашли, а жалбу на адресу Коморе извршитеља већ је послао.

СВЕ ПО ЗАКОНУ

- КАКО се ради о спојеном поступку извршења, на основу писменог захтева шест до седам извршних поверилаца, морао сам да донесем одлуку да се продаја одложи за 60 дана. Апсолутно је урађено све по закону, како решење још увек није правоснажно незадовољне стране имају право на жалбу надлежном суду - наводи Шаботић, и одбацује примедбе да се ради о намерном одуговлачењу извршног поступка.