ПРЕМИНУО У КЦ НИШ: Друга жртва грипа из Крушевца?

С.БАБОВИЋ

уторак, 26. 02. 2019. у 15:37

ПРЕМИНУО У КЦ НИШ: Друга жртва грипа из Крушевца?
Очекују се резултати са Интитута “Торлак”, који треба да утврде да ли је реч о грипу и да ли су до сада из Крушевца практично две особе преминуле а да су имали вирус

ПАЦИЈЕНТ Ј.К.из Крушевца, стар 42 године преминуо је у Клиничком центру Ниш, где је траснпортован због тешког стања са симптомима сличним грипу, незванично сазнају “Новости”.

Очекују се резултати са Интитута “Торлак”, који треба да утврде да ли је реч о грипу и да ли су до сада из Крушевца практично две особе преминуле а да су имали вирус.

Како су “Новости” већ објавиле, пре 10 дана у Општој болници Крушевац преминуо је болесник стар 53 године, који је био на респиратору, попут транспортованог пацијента. Како је “Новостима” раније предочено у Завода за јавно здравље Кришевац, на територији округа вирус грипа АХН1 изолован је код двоје деце, од годину и четири године.

Прочитајте још - ПРВА ЖРТВА ГРИПА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ?Преминуо пацијент у крушевачкој болници

Вакцину је примило 9.000 људи, а имнузоване су особе са ослабљеним имунитетом, хронични пацијенти и старији од 65 године,чиме је дошло до побошљања колективног имунитета.

У међувремену, због повећаног броја пацијената са респираторном инфекцијом и стањима, на снази је забрана посета пацијентима у Општој болници Крушевац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације