КРАЉЕВО - Због топљења снега на оближњинм планинама и повремених пљускова који изазивају ерозију земљишта, ових дана све су чешће појаве одрона камења и земље на Ибарској магистрали, на веома прометном путном правцу Краљево-Рашка кроз клисуру Ибра.

Тако се у суботу увече у месту Добре стране на коловоз обрушиле две велике стене које су изазвале саобраћајни удес два аутомобила у којем, срећом, нико није настрадао, али је пет особа задобило лакше повреде.

Прочитајте још: САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА У ИБАРСКОЈ КЛИСУРИ: Удес због одрона (ФОТО)

Зато припадници Одељења за ванредне ситуације Рашког округа, саобраћајне полиције и запослени у краљевачкој секцији предузећа АД „Нови Пазар пут“, у чијој је надлежности одржавање Ибарске магистрале од Краљева до Рашке, апелују на возаче да буду опрезни, да поштују саобраћајну сигнализацију и да брзину прилагоде условима на путу.

Максималан опрез посебно се препоручује код Богутовца, Пивнице, Маглича, Бресника, Добрих страна и Полумира кроз ибарску клисуру где има има честих одрона, а посебно је опасно ноћу као и у условима слабије видљивости.