МУКЕ ПЕНЗИОНЕРА ИЗ СИВЦА: Закључао суд, па се сад сели код судије

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

11. 09. 2018. у 17:28

Пензионер из Сивца Мирољуб Грујић (68) од Привредног суда у Сомбору тражи хитно укидање пресуда. Дао рок од осам дана. Судске спорове води већ 25 година. Не може више да живи у кући без струје и воде

МУКЕ ПЕНЗИОНЕРА ИЗ СИВЦА: Закључао суд, па се сад сели код судије

Зграда суда у Сомбору

ПЕНЗИОНЕР из Сивца Мирољуб Грујић (68) јуче је на писарници Привредног суда у Сомбору, чија је врата крајем јула, огорчен (не)правдом, закључао ланцем и катанцем, предао захтев да се две пресуде које су га, како тврди ојадиле и загорчале му живот, ставе ван снаге. Сматра да су донете без утврђивања чињеница, и да због тога треба да се врате у пређашње стање, односно почетак и се пресуди по закону.

Надлежнима у суду је оставио рок од осам дана, а уколико се не донесе решење о укидању пресуда, спреман је, каже, да у кофер спакује најосновије ствари и из Сивца оде у Сомбор, и усели се у стан судије који је донео ове пресуде.

Судском одлуком 2012. године је, истиче овај пензионер, поништен уговор којим му је због изгубљеног радног спора, некадашња фирма "Крамер" на име обештећења дала пословни простор у Сивцу. Другом пресудом је остао без тог локала, јер у стечајном поступку, који је у међувремену покренут у "Крамеру", пословни простор који му је дат, није изузет из стечајне масе, и продат је у априлу ове године на јавној лицитацији.

- Ове пресуде су ми растуриле дом и породицу - очајан је Грујић, истичући да не може више да живи у кући без струје и воде и без пензије од 16.000 динара која му се обуставља због невраћене банкарске позајмице. - Судске спорове водим већ више од 25 година, а због несавесног рада судија и тужилаца доведен сам у незавидан положај и на руб егзистенције.

Мирољуб Грујић

По Грујићевим речима, у судским поступцима су ускраћена права, јер нису у обзир узете његове изјаве и докази, а у стечајном поступку против "Крамера", нигде се не води као поверилац.

- Нисам успео да се укњижим као власник пословног простора у Сивцу, јер у Катастру у Кули и поред налога Републичког геодетског завода, то одбијају - каже Грујић. - "Крамер" ми је остао дужан још милион и 100.000 динара и не знам како ћу то и када наплатити.

НЕМА АДВОКАТА

У СУДСКИМ споровима, Грујић није имао правног заступника, и био је принуђен да сам води "правну битку".

- Ниједан адвокат није желео да ме заступа, правдајући се да не желе да се замере колегама - истиче Грујић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Naivni Gedža

12.09.2018. 08:02

Postoji među advokatima izreka: Ko zastupa samog sebe, zastupa budalu. Ne verujem da advokati nisu hteli da ga zastupaju zbog nezameranja kolegama. Pa to je njihov posao a zarada motiv. Ovaj se pravio pametan, nije podneo stečajnu prijavu i izlučnu tužbu, pa su sad krivi i firma i sud i advokati.