Велико Градиштe: Вода забрањена за пиће у седам насеља

Д.Н.

24. 07. 2018. у 09:37

Велико Градиштe: Вода забрањена за пиће у седам насеља

Фото: Д. Новковић

На подручју општине Велико Градиште, због здравствене неисправности, вода из водовода забрањена је за пиће у седам сеоских насеља
ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ – На подручју општине Велико Градиште, због здравствене неисправности, вода из водовода забрањена је за пиће у седам сеоских насеља: Царевцу, Куману, Триброду, Тополовнику, Камијеву, Печаници и Средњеву.


Прочитајте још: Код Великог Градишта забрањена вода за пиће


Према најновијим анализама које је спровео Завод за јавно здравље у Пожаревцу, вода у Триброду и Камијеву има повишен ниво нитрата, бактерије фекалног порекла нађене су у Куману, Царевцу, Камијеву, Тополовнику и Печаници, док су у Средњеву регистроване колимфорне бактерије.


Вода у наведеним насељима не сме се користити за пиће и припрему храну, већ само као техничка, за одржавање хигијене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Amer

24.07.2018. 15:45

Kad ce neko krivicno da odgovara za to? zivimo u 21 veku u Evropi a ne u Africi HALO!

BREŽANAC

25.07.2018. 09:46

Kad se govori o zagađenosti vode onda su opštinske vlasti gluve. Ovo je stvarno sramota. Sela pored Brežanskog kanala, Dragovac, Živica i Brežane i neznaju šta piju, tim kanalon se grad Požarevac oslobađa ssvih svojih fekalija bez i malo razmišljanja o posledicama sve pušta u korito Velike Morave. Sva ova sela se snabdevaju vodom iz bunara koga svako buši u svom dvorištu. Pa nazdravlje.