Обилазница све ближа

Д. НОВКОВИЋ

11. 01. 2018. у 11:00

Обилазница све ближа

Земљани део трасе добиће асфалт /Фото Д. Новковић

У Костолцу се, после 13 година стрпљивог чекања, у овој години назире завршетак путне инфраструктуре

ГРАДЊА обилазнице око Костолца, дуге шест километара, започета је још пре 13 година, али до данас није завршена упркос бројним обећањима републичких и локалних функционера. Притом је за овај посао из тадашњег Националног инвестиционог плана било намењено 225, а из буџета Пожаревца - чија је Костолац градска општина - 105 милиона динара, од којих је десет исплаћено на име експропријације.

Пре шест година је наставак радова доведен у питање због хапшења 15 особа које су се сумњичиле да су за око шест милиона евра оштетиле буџет Србије и Пожаревца, те институције укључене у градњу обилазнице и још неких путева...

Сада градоначелник Бане Спасовић најављује коначни завршетак обилазнице, јер је локална самоуправа започела преговоре са државом.

- Досад смо решили сва спорна имовинско-правна питања и локална самоуправа ће, ако буде неопходно, заједно са државом финансирати преостале радове који би требало да буду окончани роком ове године. Иначе, процењује се да ће завршетак посла коштати око 60 милиона динара јер, поред ојачавања постојећег асфалта на траси од пет и по километара, која има само такозвани хабајући слој, ваља "покрити" и преостали, земљани део пута - објашњава Спасовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - КОСТОЛАЦ ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ: Изградња пристаништа код термоелектране(ФОТО)

Када обилазница буде завршена, камиони, аутобуси и тешка механизација која саобраћа према термоелектранама и коповима ће, коначно, бити преусмерена изван Костолца, Кленовника и Ћириковца, чији житељи више неће имати проблеме са издувним гасовима и оштећеним путевима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Да се реше теретњака

РЕАЛНОСТ

ИАКО још није завршена, возачи обилазницу око Костолца увелико користе јер им је то пречица до магистралног пута који од Пожаревца води ка Великом Градишту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације