ПРАВУ пометњу у Новом Саду у понедељак су направиле - три дивље свиње. Због њих су се на ноге дигли полицајци и ловци. Претпоставља се да су препливале Дунав и обреле се на Штранду, а угледао их је чувар овог купалишта, и то у раним јутарњим часовима.

Он, како сазнајемо, није желео да се превише "дружи" са необичним гостима, већ је спас потражио на једној од кућица за спасиоце, а затим је алармирао полицију, која је обезбедила овај део града. Полиција је обавестила покрајинску инспекцију, а они су, како би се спречило да "незвани гости" напреве већу штету, ангажовали ловце.

"Тројка" дивљих свиња пробила је ограду плаже и обрела се у "Кинеској четврти".

- Полиција нас је обавестила да су примећене свиње и ја сам ангажовао тројицу колега - објашњава Зоран Брзак, председник Ловачког друштва "Неопланта 1884". - Када су моје колеге са полицијом изашли на терен, утврдили су да се свињама изгубио траг.

Александар Томић, ловац није очекивао да ће пролазнике пропитивати о томе јесу ли видели дивље свиње...


Дивље свиње им обраше засаде

Ловили дивље, убили мангулице


БЕЗ ОПАСНОСТИ

ГРАЂАНИ, сигуран сам, нису били угрожени, јер дивља свиња напада само кад има прасад, или кад је рањена - јасан је Зоран Брзак - Дивљи вепар је, можда, и могао да направи неке проблеме, али, крмача са назимадима је сигурно била у већем проблему због тога што је залутала у град, него било ко од грађана, кога је, евентуално срела...