Краљевачка пасарела оде у историју

Г. ЋИРОВИЋ

10. 08. 2017. у 13:40

Почело уклањање старог, ризичног прелаза преко пруге у центру града на Ибру

Краљевачка пасарела оде у историју

Уклањање старог пешачког моста Фото Г. Шљивић

КРАЉЕВО - После вишегодишњег ишчекивања и одлагања, коначно је почела демонтажа дотрајалог и оштећеног пешачког моста преко пруге, у близини железничке и аутобуске станице, популарне "пасареле" која спаја Улицу октобарских жртава са Спомен-гробљем, Машинско-техничком школом, градским стадионом и Фабриком вагона. На истом месту ускоро ће бити монтиран нови прелаз, са ширим газиштима и потпуно безбедан за коришћење.

- Старој пасарели је практично истекао рок трајања, санација би била прескупа, па смо прихватили препоруку Института за испитивање материјала при Грађевинском факултету у Београду и урадили пројекат за изградњу нове, у коју ће бити уграђено око 50 тона челика - каже директор ЈП за уређење грађевинског земљишта у Краљеву Александар Несторовић.

Подсетимо, Градска грађевинска инспекција је још у септембру 2013. забранила употребу овог пешачког моста јер није задовољавао безбедносне критеријуме.

- Вредност овог пројекта је 14 милиона динара, извођач радова је краљевачка "Амига", а рок за завршетак посла 90 дана. Надамо се да ће нова пасарела бити у функцији до 14. октобра, када Краљевчани на Спомен-гробљу одају пошту родољубима стрељаним 1941. - закључује Несторовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације