У четвртак почиње Фестивал уличних свирача у Новом Саду

Бета

30. 08. 2016. у 23:07

У четвртак почиње Фестивал уличних свирача у Новом Саду

Фото Д.Дозет

Тродневни Фестивал уличних свирача почеће у четвртак у Подграђу Петроварадинске тврђаве у Новом Саду и окупиће ове године око 160 уметника, музичара, играча, глумаца и концептуалних стваралаца из целог света
Тродневни Фестивал уличних свирача почеће у четвртак у Подграђу Петроварадинске тврђаве у Новом Саду и окупиће ове године око 160 уметника, музичара, играча, глумаца и концептуалних стваралаца из целог света.

Циљ организатора је да фестивалом у Подграђу оживе најстарију градску четврт, која је позната и под именом Градић, и да подстакну идеју о њеном претварању у привлачну средину за живот, рад и туристичке посете.

Учесници ће на Фестивал доћи из САД, Бразила, Аустралије, Велике Британије, Шпаније, Италије, Француске, Немачке, Пољске, Мађарске, Швајцарске, Румуније, Словеније, Хрватске, Македоније и Србије.

Уметнички програми ће се одвијати на укупно 14 пунктова, а фестивал ће бити отворен свечаном поворком грађана од Трга слободе, Булеваром Михајла Пупина, преко Варадинског моста до Београдске капије, где ће наступити главне звезде вечери, џез-поп састав Мун хуч (Моон Хооћ) из Њујорка.

Фестивал уличних свирача организује Уметничка асоцијација Инбокс (Инбоx) из Новог Сада, уз подршку Града Новог Сада, градске Туристичке организације, Амбасаде САД у Београду, МТС-а, Ђенерали (Генерали) осигурања Србија и Нафтне индустрије Србије.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације