ПОСЛЕ многих вербалних дуела челника двеју паралелних и супротстављених локалних власти у Краљеву, у четвртак су се око 14.30 у канцеларији 105 Службе за скупштинске послове и физички сукобили ”смењени” градоначелник др Лјубиша Јовашевић, лидер Покрета за Краљево, па и целе радикалско-народњачке коалиције, и Миломир Шљивић (СПО), председник ”проевропске” скупштине, која је у среду за градоначелника изабрала Лјубишу Симовића (ДС).

Шта се догађало у тој канцеларији, утврдиће истрага, а полицајци који даноноћно чувају ред у згради Скупштине града били су пред ратима

БЕЗ ИНФОРМАЦИЈЕ ЧАЧАНСКА болница нема званичну информацију о томе да је др Лјубиша Јовашевић у четвртак прегледан у овој здравственој установи - изјавио је, за ”Новости”, др Слободан Гујаничић, пи-ар чачанске болнице. (В. И.)

када се збио немили догађај.

Наиме, скупштинским ходником, држећи се левом руком за десну страну груди, ”протутњао” је др Лјубиша Јовашевић, док је за њим готово трчећи ишао његов помоћник Александар Ерац, вичући: ”Шљивић ударио Јовашевића!”

- Ма, нисам ја њега ни пипнуо, него је он мене одгурнуо преко столице - изјавио је касније Шљивић, показујући модрицу и

ожиљак на десној потколеници. - Ми смо данас припремали примопредају. У канцеларију 105 ушао сам са службеницом која је требало да откуца тај акт, а онда је дотрчао и Јовашевић, покушавајући да службеници из руку отме папир. Устао сам да заштитим службеницу, али је Јовашевић насрнуо и на мене...

Др Јовашевић је одмах после инцидента напустио Скупштину.

- Јавио ми се телефоном и рекао да је кренуо ка лекару, али у чачанску болницу - рекао нам је Томислав Илић, одборник НС.