Ковач: Добро је што побеђујемо и када не играмо сјајну одбојку

Бета

17. 09. 2019. у 12:10

Ковач: Добро је што побеђујемо и када не играмо сјајну одбојку
Селектор српских одбојкаша Слободан Ковач рекао је да је утакмица попут оне са Шпанијом била потребна његовој екипи и истакао да је добро то што репрезентација побеђује и када не игра сјајно

Селектор српских одбојкаша Слободан Ковач рекао је да је утакмица попут оне са Шпанијом била потребна његовој екипи и истакао да је добро то што репрезентација побеђује и када не игра сјајно.

"Тешка утакмица, која нам је била потребна. Добро је то што противника остављамо на 19-20 поена и када не играмо сјајну одбојку. Видимо, ипак, да постоји велики могућност за напредак", рекао је Ковач у Антверпену.

Србија је у понедељак увече остварила и трећу победу на Европском првенству, пошто је са 3:1 у сетовима била боља од Шпаније.

"Шпанци нису имали шта да изгубе и пробали су све. Уживали су, без икаквог оптерећења и то нам је представљало велики проблем. Били смо и неорганизовани", казао је Ковач.

По његовим речима, свака утакмица је важна како би противник у осмини финала био што слабији.

"Има много утакмица, учествују 24 репрезентације. Што више време одмиче, ако одређени играч није играо, представља проблем да ти у датом тренутку пружи нешто више. Одморили смо неке играче, другима пружили шансу. Можда због тога играчи не схвате противника озбиљно како би требало", навео је селектор.

Репрезентативац Србије Александар Атанасијевић је рекао да ће наредне утакмица против домаћина Белгије одлучивати о првом месту.

"Најважније је да смо узели три бода. Сада имамо времена да се одморимо и добро спремимо за следећу утакмицу, која ће бити најважнија. Схватили смо које су нам слабости, треба да радимо на њима", рекао је Атанасијевић.

Марко Подрашчанин је казао да Србија треба да извуче поуке.

"Требало је агресивније да уђемо у утакмицу и покажемо ко је главни. Победили смо, што је добро, задовољан сам, одржавамо темпо. Треба да извучемо лекцију из утакмице са Шпанијом", казао је Подрашчанин.

Српски одбојкаши ће наредну утакмицу играти сутра против Белгије, а потом ће дан касније дуелом са Аустријом завршити прву фазу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације