СВАКИ КОРАК ПРЕСУДАН: Ковач на ЕП свакодневно упозорава своје одбојкаше

С.К.

16. 09. 2019. у 17:38

СВАКИ КОРАК ПРЕСУДАН: Ковач на ЕП свакодневно упозорава своје одбојкаше

Слободан Ковач са играчима Фото ЦЕВ

Направио сам неку врста графикона и када год смо у свлачионици показујем га играчима како би им указао да је сваки корак важан. Јер, да би дошли до врха свака степеница је пресудна, каже Слободан Ковач

СЛОБОДАН Ковач се не ослања на народну изреку "ако се по јутру дан познаје". Селектор одбојкаша је природно задовољан што су његови пулени на почетку 31. ЕП у Словенији, Холандији, Белгији и Француској преслишали Немачку (3:0) и Словачку (3:0), али упорно спушта лопту на герфлор и од играча тражи да буду опрезни.

- Не смеју играчи да размишљају много унапред. Морају да буду концетрисани само на наредни меч. Направио сам неку врста графикона и када год смо у свлачионици показујем га играчима како би им указао да је сваки корак важан. Јер, да би дошли до врха свака степеница је пресудна - јасан је Ковач.

Кормилар Србије одлучан је и да у групној фази разигра све одбојкаше. Зато је прексиноћ против Словачке промешао поставу и шансу пружио Ивовићу, Крсмановићу, Лубурићу и повремено Тодоровићу и Околићу. Одмарао је Петрића, Атанасијевића и Подрашчанина.

- Мислим да је нормално да на овако дугим турнирима шансу пружим свим играчима, да пробам да их држим што дуже у форми. Зато је дуел са Словачком био идеална прилика да "промешам карте". Они су интересантна екипа, доста висока, у једном тренутку имали смо проблем са њиховим блоком, тако да сам упозорио играче да не забијају све лопте, него да смечују високо, по прстима. На почетку је било мало испитивања, а после смо додали гас и добро одиграли. У трећем сету Словаци су мало више рескирали, повели, али моји момци су били концентрисани и нису дозволили изненађење. Мислим да смо играли добро - подвлачи Ковач.

ОКОЛИЋ: СЈАЈНА АТМОСФЕРА

БЛОКЕР Александар Околић се нада да ће наставити да иду победничким путем:

- Од почетка припрема за Европско првенство влада позитивна атмосфера. Лепо све износимо, што се види и на терену. Остварили смо две важне победе, које смо већ заборавили, јер смо фокусирани на наредног ривала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације